455
Ο Ολεγκ Σοκόλοφ και το θύμα του, Αναστασία Γιεστσένγκο, σε χορό ντυμένοι με ρούχα της εποχής του Ναπολέοντα | Twitter

Σοκ στην Αγία Πετρούπολη: Διάσημος ιστορικός δολοφόνησε και τεμάχισε φοιτήτριά του

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 15:45
Ο Ολεγκ Σοκόλοφ και το θύμα του, Αναστασία Γιεστσένγκο, σε χορό ντυμένοι με ρούχα της εποχής του Ναπολέοντα
|Twitter

Σοκ στην Αγία Πετρούπολη: Διάσημος ιστορικός δολοφόνησε και τεμάχισε φοιτήτριά του

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2019, 15:45

Με δύο κομμένα γυναικεία χέρια στην τσάντα του βρέθηκε μεθυσμένος, σε κεντρικό ποταμό της Αγίας Πετρούπολης, γνωστός ρώσος ακαδημαϊκός.

Οι Αρχές τον συνέλαβαν και πήγαν στο διαμέρισμά του, όπου βρήκαν το τεμαχισμένο και ακέφαλο πτώμα της 24χρονης Αναστασίας Γιεστσένγκο, που ήταν φοιτήτριά του, έμενε μαζί του και είχαν συνυπογράψει πολλές εργασίες μαζί.

Πρόκειται για τον Ολεγκ Σοκόλοφ, διάσημο ιστορικό, ειδικό στον Ναπολέοντα, ο οποίος έχει τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, το 2003, ενώ ήταν και μέλος στο γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών και Πολιτικής, το οποίο ιδρύθηκε από την ανιψιά της Μαρί Λεπέν.

Το ινστιτούτο έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο Σοκόλοφ δεν είναι πια μέλος της επιστημονικής του επιτροπής.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος και το θύμα του

«Ενας άνδρας 63 ετών βρέθηκε σήμερα το πρωί στον ποταμό Μόικα, στο κέντρο της πόλης. Στο σακίδιο πλάτης που είχε, βρέθηκαν δύο γυναικεία χέρια και ένα πιστόλι κρότου. Θεωρείται ύποπτος για φόνο» ανέφερε σε δελτίο τύπου η Επιτροπή Ερευνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο Σοκόλοφ, σε κατάσταση μέθης, έπεσε στο νερό, ενώ προσπαθούσε να εξαφανίσει τα μέλη του σώματος της νεαρής γυναίκας στον ποταμό.

Ο ιστορικός ομολόγησε ότι σκότωσε τη νεαρή γυναίκα στο σπίτι του πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 47news.ru.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε πέσει στον ποταμό όπου σκόπευε να πετάξει τα ανθρώπινα μέλη. Πρόθεσή του ήταν να απαλλαγεί εντελώς από το πτώμα και μετά να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων.

«Παραδέχθηκε την ενοχή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ποτσούοφ, ο δικηγόρος του, προσθέτοντας πως ο 63χρονος ιστορικός, ο οποίος νοσηλεύεται με υποθερμία, εκφράζει τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την αστυνομία.

Θα εμφανισθεί τη Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του.

Ο Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους αστυνομικούς πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του. Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα.

Ο καθηγητής έχει γράψει πολλά βιβλία για τον Ναπολέοντα, συμμετείχε σε αναπαραστάσεις μαχών και γεγονότων από την ζωή του Βοναπάρτη, ενώ ήταν και επιστημονικός σύμβουλος σε ταινίες  εποχής.

Η  Γιεστσένκο, 24 ετών, είχε επίσης πάθος για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε, όπως και σε εκείνον, να φοράει κοστούμια της εποχής εκείνης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το 2008 ο Σοκόλοφ είχε χτυπήσει μια γυναίκα και είχε απειλήσει τη ζωή της, όμως ουδέποτε διώχθηκε για τις πράξεις αυτές.

Ο ιστορικός ήταν επίσης μέλος της Ρωσικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιστορίας, ενός οργανισμού που διευθύνεται από τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Ο εν λόγω οργανισμός διέγραψε αμέσως κάθε ίχνος του Σοκόλοφ από την ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...