429
Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων | .

Καθηγητής μαχαίρωσε σκύλο στη μέση του δρόμου – Κεραμέως: Δεν έχει θέση στην κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 09:25
Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων
|.

Καθηγητής μαχαίρωσε σκύλο στη μέση του δρόμου – Κεραμέως: Δεν έχει θέση στην κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2020, 09:25

Πληθαίνουν δυστυχώς τα περιστατικά άγριας κακοποίησης ζώων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τελευταίο, αυτό στη Νίκαια, όπου 53χρονος καθηγητής μαχαίρωσε με στιλέτο σκύλο, επειδή όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκε επίθεση από το τετράποδο.

Οι περιγραφές περίοικων στην οδό Αγγελου Σικελιανού στη Νίκαια, για τη μανία με την οποία χτυπούσε τον σκύλο ο 53χρονος, σοκάρουν.

Αφού κατάφερε το πρώτο χτύπημα στο σκυλί, ο καθηγητής –που υποτίθεται είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση και καλλιέργεια των μαθητών του– συνέχιζε να βυθίζει το στιλέτο στο σώμα του δύσμοιρου ζώου, την ώρα που ένας άλλος άνδρας, πιθανότατα φίλος του 53χρονου ή περαστικός κατά άλλες πληροφορίες, τον χτυπούσε στο κεφάλι με μεταλλικό σκουπόξυλο.

Σύμφωνα με όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στον ΣΚΑΪ, περίπου στις 8:30 το πρωί της Τρίτης επί της οδού Αγγελου Σικελιανού στην Ανω Νεάπολη Νικαίας, είδε τον 53χρονο να έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι στον λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι να μαχαιρώνει τα πλευρά του ζώου.

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος, καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ο δράστης ωστόσο δεν σταματούσε. Την ίδια στιγμή ο δεύτερος άνδρας χτυπούσε τον σκύλο στο κεφάλι με ένα μεταλλικό σκουπόξυλο.

Αμφοτεροι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κρατούνται.

Το σκυλί, έχοντας χάσει πολύ αίμα, μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο εν λόγω καθηγητής φέρεται να έχει απειλήσει κατά καιρούς φιλόζωους και κατοίκους της περιοχής και να έχει προβεί σε μήνυση εναντίον τους επειδή ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, λόγω της ιδιότητας του συλληφθέντος 53χρονου. «Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, πόσω μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα, σχολίασε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της καλλιέργειας του σεβασμού και της προστασίας των ζώων στο σχολείο.

Τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, και πόσο μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα. Παρότι…

Geplaatst door Niki Kerameus op Dinsdag 13 oktober 2020

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, «Dogs’ Voice», που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το περιστατικό με το άγριο μαχαίρωμα του σκύλου στη Νίκαια.

«Ενας δεσποζόμενος μη επιθετικός σκύλος μαχαιρώθηκε με σουγιά από έναν καθηγητή και χτυπήθηκε με σιδερένιο σκουπόξυλο στο κεφάλι από έναν περάστικό. Και οι δύο, παρότι κατάφεραν τραύματα στο ζώο τα οποία το ισοπέδωσαν, συνέχισαν να το μαχαιρώνουν και να το χτυπούν. Ο σκύλος μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ και δίνεται αγώνας να κρατηθεί στη ζωή», περιγράφεται στη σχετική ανάρτηση του οργανισμού στα social media.

«Ως πότε θα καταστρέφουμε την ομορφιά στον κόσμο; Δεν είναι αυτή η μια μαχαιριά στον σκύλο σήμερα. Είναι κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μαχαιριά στη συνείδησή μας για κάθε ζώο που υποφέρει και δεν κάνουμε τίποτα. Δεν πάει άλλο…», καταλήγει η ανάρτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...