255
Ομαδικοί τάφοι ανοίγονται στη νήσο Χαρτ, ανατολικά του Μπρονξ, για τα θύματα του κορονοϊού | REUTERS/Lucas Jackson

Σοκ από τις εικόνες ομαδικών τάφων στη Νέα Υόρκη για τα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:32
Ομαδικοί τάφοι ανοίγονται στη νήσο Χαρτ, ανατολικά του Μπρονξ, για τα θύματα του κορονοϊού
|REUTERS/Lucas Jackson

Σοκ από τις εικόνες ομαδικών τάφων στη Νέα Υόρκη για τα θύματα του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 11:32

Οσοι είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι η χώρα του αμερικανικού ονείρου μετατράπηκε μέσα σε λίγες ημέρες σε σκηνικό ενός απίστευτου εφιάλτη, οι εικόνες που κατέγραψε drone πάνω από τη Νέα Υόρκη και οι οποίες δείχνουν εργάτες να θάβουν πτώματα σε ομαδικό τάφο στη νήσο Χαρτ, στα ανοιχτά του Μπρονξ, τους διαψεύδουν με τον πιο μακάβριο και εμφατικό τρόπο.

Οπως ανέφερε το Reuters, οι Αρχές της Νέας Υόρκης προχώρησαν σε προσλήψεις, με συμβάσεις έργου, ώστε να βρεθεί χώρος να θαφτούν όσοι πεθαίνουν από την Covid-19, για την οποία άλλωστε ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα ταφής.

Το νησί Χαρτ είναι ήδη ένας χώρος που ξυπνά μαύρα αντανακλαστικά στους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης. Πρόκειται για ένα νησί που από τα τέλη του 19ου αιώνα χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής για όσους δεν έχουν συγγενείς ή οικογένειες και δεν έχουν τακτοποιήσει τα της κηδείας τους.

Στις περιόδους πριν από την κρίση του κορονοϊού, ως και 25 σοροί ενταφιάζονταν κάθε εβδομάδα σε αυτό το νησί στα ανατολικά του Μπρονξ. Το έργο της ταφής αναλάμβαναν κρατούμενοι.

Τώρα όμως, με την πόλη της Νέας Υόρκης να μετρά ήδη σχεδόν 5.000 νεκρούς, οι αριθμοί έχουν εκτοξευθεί: ενταφιάζονται περίπου 25 σοροί την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, όπως δήλωσε στο Reuters ο Τζέισον Κέρστεν, εκπρόσωπος του Τμήματος Σωφρονισμού της ΝΥ.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και μετρά 7.000 νεκρούς. Ωστόσο ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο προειδοποίησε ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, καθώς υπάρχουν πολίτες που νοσούν και πεθαίνουν στα σπίτια τους, προτού νοσηλευτούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...