249
Από τη συγκέντρωση υγειονομικών την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Υγείας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ | ΙΝΤΙΜΕnews

«Σοφιστεία να λες ναι στον εμβολιασμό και να μιλάς για εξαναγκασμό»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 14:06
Από τη συγκέντρωση υγειονομικών την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Υγείας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Σοφιστεία να λες ναι στον εμβολιασμό και να μιλάς για εξαναγκασμό»

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 14:06

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υγειονομικών που αντιδρούν στον νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους, επιμένουν μονότονα ότι ναι μεν είναι υπέρ των εμβολίου, αλλά διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας για όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Στο οξύμωρο της τοποθέτησης αυτής απάντησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Είναι σοφιστεία να κάνεις λόγο για εξαναγκασμό όταν λες ναι στον εμβολιασμό », παρατήρησε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας: «Είναι απαραίτητο να είμαστε εμβολιασμένοι όπως φοράμε γάντια όταν χειρουργούμε», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος και κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ κατά  της υποχρεωτικότητας, αρκέστηκε να πει πως η μόνη κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή, είναι να πάνε να εμβολιαστούν.

Οσο για τις καινοφανείς θεωρίες για τα εμβόλια και χρησιμότητά τους, που δυστυχώς ακούγονται και από χείλη υγειονομικών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν άφησε περιθώρια συζήτησης : «Εχουμε φτάσει – είπε- σε ένα σημείο που η συζήτηση για τον εμβολιασμό ξεφεύγει της λογικής και των στοιχείων της επιστήμης. Αυτή τη στιγμή βγαίνει ένας άνθρωπος και εκφράζει τις απόψεις του για τα εμβόλια χωρίς να έχει επιστημονική γνώση. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω του Διαδικτύου και διαχέεται στους υπολοίπους.»

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Εξαδάκτυλος  χαρακτήρισε διαχειρίσμο τον αριθμό των διασωληνωμένων και τον νοσηλευομένων, σε συνδυασμό όπως είπε με το αισιόδοξο στοιχείο ότι από εβδομάδα θα έχουμε 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...