183
Φεμινίστριες διαδηλώνουν στη Μαδρίτη κατά της απαλλαγής των βιαστών. «Κρατήστε τις διαδικτυακές αποστάσεις» λέει το Βατικανό στις Καθολικές μοναχές | ΕΡΑ

Social media με σύνεση συστήνει το Βατικανό στις καλόγριες

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 14:28
Φεμινίστριες διαδηλώνουν στη Μαδρίτη κατά της απαλλαγής των βιαστών. «Κρατήστε τις διαδικτυακές αποστάσεις» λέει το Βατικανό στις Καθολικές μοναχές
|ΕΡΑ

Social media με σύνεση συστήνει το Βατικανό στις καλόγριες

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 14:28

To Βατικανό συμβουλεύει τις Καθολικές μοναχές να μην υπερβάλλουν με τα social media και να αποφεύγουν τους «θορύβους, τις ειδήσεις και τις λέξεις» που διακόπτουν, διαταράσσουν και αμαυρώνουν την πνευματικότητά τους.

Με ειδικό έντυπο μάλιστα, οι καλόγριες καθοδηγούνται πατρικώς, εφόσον τους επιτρέπεται η χρήση του Facebook ή του Twitter, να κινούνται στα ηλεκτρονικά Μέσα με διακριτικότητα και σοβαρότητα, όπως αναφέρει και ο Guardian.

Οι καλόγριες νουθετούνται επίσης να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στο διαδικτυακό περιεχόμενο, στην ποιότητα και στην ποσότητα των διακινούμενων πληροφοριών.

Αυτές οι οδηγίες της Αγίας Εδρας έρχονται περίπου τρεις εβδομάδες μετά την ανάρτηση στο Facebook των διαμαρτυριών μιας ομάδας ισπανίδων μοναχών σχετικά με την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ισπανία και αφορούσε δικαστική απαλλαγή των βιαστών μιας νεαρής στην Παμπλόνα το 2016 (Δείτε εδώ και εδώ.)

Το φεμινιστικού οίστρου post των μοναχών ήταν φορτισμένο.

«Ζούμε σε μοναστήρι, δεν κυκλοφορούμε έξω τη νύχτα, δεν πηγαίνουμε σε πάρτι, δεν καταναλώνουμε οινοπνεύματα, δώσαμε και όρκο αγαμίας. Μα αυτή είναι η ελεύθερη επιλογή μας. Και ακριβώς γι’ αυτό υπερασπιζόμαστε την ελευθερία των γυναικών, το δικαίωμα όλων των γυναικών να μη βιάζονται και να μη δολοφονούνται». 

Το post συγκέντρωσε 14.000 likes.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...