352
Ο Γιάννης Σμαραγδής ταυτίζεται με τον Νίκο Καζαντζάκη (στο ρόλο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) για τις επιθέσεις που όπως λέει, δέχεται | kazantzakismovie.com

Ο Σμαραγδής παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Νίκο Καζαντζάκη!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 10:38
Ο Γιάννης Σμαραγδής ταυτίζεται με τον Νίκο Καζαντζάκη (στο ρόλο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) για τις επιθέσεις που όπως λέει, δέχεται
|kazantzakismovie.com

Ο Σμαραγδής παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Νίκο Καζαντζάκη!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 10:38

Συνεχιζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα του Γιάννη Σμαραγδή με τους κριτικούς κινηματογράφου που δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την τελευταία του ταινία «Καζαντζάκης».

Σε νέες του δηλώσεις, ο σκηνοθέτης έφθασε στο σημείο να παραλληλίσει τις επιθέσεις που -όπως καταγγέλλει- δέχεται για την τελευταία του δημιουργία με εκείνες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Νίκος Καζαντζάκης!

«Εγώ», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», «προσπαθώ να κρατήσω την εθνική μνήμη ζωντανή».

«Με τον ίδιο τρόπο λασπώθηκε ο Καζαντάκης», ισχυρίστηκε, επαναλαμβάνοντας ότι μία «δράκα ανθρώπων» στοχοποιεί ταινίες που «ενεργοποιούν το ελληνικό αίσθημα».

Όσο για τα περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη εναντίον των μοχθηρών και εμπαθών κριτικών, έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι  «ειπώθηκαν για μένα και τους συνεργάτες μου πολύ σκληρά πράγματα».

Απαντώντας τέλος στην ανακοίνωση της Ένωσης Κριτικών θέλησε να διευκρινίσει ότι «εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους κριτικούς».

Θέση για τις καταγγελίες Σμαραγδή περί οργανωμένου συστήματος που θέλει να τον συνθλίψει, πήρε ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

«Ο κάθε κριτικός έχει το δικαίωμα στην άποψή του όσο επιθετικός μπορεί να γίνει ανάλογα με το στυλ του και σίγουρα -από όσο ξέρω εγώ 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά- δεν υπάρχει σύστημα, οργανωμένο συνομωσιολογικό σύστημα που επιτίθεται εναντίον κάποιον συγκεκριμένα. Σύστημα εναντίον κάποιων ανθρώπων, δηλαδή να μαζευόμαστε 10 άνθρωποι και να λέμε ‘αυτόν θα τον τσακίσουμε’, δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ», είπε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

«Ο καθένας, φυσικά, έχει το δικαίωμα στην άποψή του. Είναι τελείως ανθρώπινο για έναν καλλιτέχνη να αισθάνεται και αδικημένος και παρεξηγημένος, αλλά αυτό απέχει από το να δηλώνει ότι είναι καταδιωκόμενος», παραρήρησε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και πρόσθεσε για τους συναδέλφους του:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι κριτικοί κάνουν τη δουλειά τους, όπως νομίζει ο καθένας. Εγώ προσωπικά μπορεί να έχω εκτίμηση για κάποιους συναδέλφους αλλά όχι και τόσο μεγάλη για κάποιους άλλους. Μάλιστα, για κάποιους μπορεί να θεωρώ ότι δεν είναι καν συνάδελφοι. Όμως ο καθένας έχει επωνύμως τη γνώμη του. Ειδικά σε μια εποχή και σε έναν κόσμο που βρίθει από ανώνυμους που βυσσοδομούν, βρίζουν μέσα στο διαδίκτυο με την περικεφαλαία της ανωνυμίας τους, εντελώς προσωπικά και εντελώς υβριστικά και μηνύσιμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...