242
Ο υφυπουργός Οικονομικών στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Σκυλακάκης: Θετικά νέα από Μέρκελ-Μακρόν, έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 11:13
Ο υφυπουργός Οικονομικών στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σκυλακάκης: Θετικά νέα από Μέρκελ-Μακρόν, έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 11:13

Μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της κρίσης, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και πλέον η κυβέρνηση ετοιμάζεται  να παρέμβει στις επιχειρήσεις και τους τομείς που παραμένουν περιορισμένοι.

Επόμενη φάση είναι αυτή της επανεκκίνησης -στην οποία θα μπουν χρήματα και από το ταμείο ανάκαμψης, συμπλήρωσε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM», τοποθετώντας τη χρονικά «προς το βαθύ καλοκαίρι και το φθινόπωρο».

Ο υφυπουργός παρέπεμψε για τα περαιτέρω στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, είπε:

«Ασφαλώς υπάρχει σχέδιο, το οποίο εφαρμόστηκε πολύ νωρίς, το παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό στα τέλη Φεβρουαρίου και το ακολουθούμε, εξειδικεύοντας και με βάση τις αβεβαιότητες που προκύπτουν έκτοτε».

Οσο για το αν η κυβέρνηση «θυσιάζει» υγειονομικές προδιαγραφές για την ανάκαμψη από την ύφεση, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως «αν κάτι χαρακτηρίζει την προσπάθειά μας ως τώρα, είναι ότι δεν κάναμε καθόλου εκπτώσεις».

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις Μέρκελ – Μακρόν για την επιχορήγηση των κρατών-μελών της ΕΕ με συνολικά 500 δισ. ευρώ ακόμη και αν εκκρεμεί η έγκριση του σχεδίου από το σύνολο των χωρών-μελών .

«Στην πραγματικότητα», είπε,  «είναι ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», υπενθυμίζοντας ότι διαχρονικά τα βήματα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση εκκινούν από τον άξονα Γαλλίας – Γερμανίας, με κάποια, ωστόσο, καθυστέρηση.

Η επιχορήγηση, σχολίασε ο υφυπουργός, είναι και «μια συνάρτηση της ενδυνάμωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μέσα στη Γερμανία και της ανάγκης να αποδυναμωθούν οι λαϊκιστές στις χώρες του Νότου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...