513
Φωτογραφία αρχείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Σκύδρα: Τον σκότωσε επειδή ήταν στο χωράφι του! «Εσπασε» στην ανάκριση ο 76χρονος

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2025, 09:39
Φωτογραφία αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σκύδρα: Τον σκότωσε επειδή ήταν στο χωράφι του! «Εσπασε» στην ανάκριση ο 76χρονος

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2025, 09:39

Εννέα ημέρες. Τόσο «άντεξε» το «θέατρο» που έπαιζε ο 76χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας 72χρονου στο χωριό Δάφνη, στη Σκύδρα, διάστημα κατά το οποίο το θύμα αγνοείτο.

Η εξαφάνιση του 72χρονου είχε δηλωθεί από την κόρη του στην Αστυνομία στις 17 Αυγούστου. Τα ίχνη του είχαν χαθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν έφυγε από το σπίτι του και δεν επέστρεψε ποτέ.

Δράστης και θύμα φέρονται να είχαν διαφορές για κάποια χωράφια στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή ο 76χρονος είχε θεωρηθεί ύποπτος, επί εννέα ημέρες ωστόσο έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την εξαφάνιση του συγχωριανού του.

Στη κατάθεσή του υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά «έσπασε» τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ομολόγησε το έγκλημα.

«Τον πυροβόλησα με την καραμπίνα και τον σκότωσα επειδή ήταν μέσα στο χωράφι μου», φέρεται να είπε κυνικά στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 76χρονος ομολόγησε ότι το Σάββατο 16 Αυγούστου, πυροβόλησε το θύμα με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια το χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, έδεσε τη σορό στο όχημά του, την έσυρε σε ερημική τοποθεσία και την εγκατέλειψε εκεί.

Ο 76χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου άφησε τη σορό του θύματος για να ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Η σορός του 72χρονου εντοπίστηκε τη Δευτέρα 25 Αυγούστου σε αγροτική περιοχή της Πέλλας, ενώ το ίδιο απόγευμα συνελήφθη ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 76χρονος αναμένεται να οδηγηθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση:

«Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας που με χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 72χρονο.

Εξιχνιάστηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Γραφείου Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας, ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού που έγινε στις 16 Αυγούστου 2025 σε αγροτική περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα (25 Αυγούστου 2025) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας ένας ημεδαπός άνδρας και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από συγγενικό πρόσωπο του θύματος δηλώθηκε η εξαφάνιση του 72χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, ο οποίος αποχώρησε από την οικία του σε χωριό της Πέλλας το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου 2025.

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε σήμερα (25 Αυγούστου 2025) το πρωί η σορός του 72χρονου σε περιοχή της Πέλλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το απόγευμα της 16ης Αυγούστου 2025 σε κοντινή περιοχή ο ημεδαπός άνδρας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εις βάρος του 72χρονου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στον χώρο κλήθηκαν και προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, για την εγκληματολογική διερεύνηση του χώρου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντος σε περιοχή της Πέλλας βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο -το οποίο κατείχε νόμιμα-, δύο κάλυκες, ένα ζεύγος υποδημάτων και ρουχισμός. Από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.770 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Εδεσσας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...