289
| INTIMENEWS

Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Το κράτος δεν εκβιάζεται»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 12:18
|INTIMENEWS

Σκρέκας: «Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος – Το κράτος δεν εκβιάζεται»

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2023, 12:18

«Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος»: αυτό διαβεβαίωσε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Σχολιάζοντας την εν λόγω ρύθμιση για το «πάγωμα» των οικοδομικών αδειών στο Νησί των Ανέμων –ρύθμιση η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπαγορεύτηκε ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη– ο κ. Σκρέκας τόνισε: «Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο».

Μολονότι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Μύκονο επισήμως αποδίδεται στην ανάγκη ολοκλήρωσης του πολεοδομικού σχεδίου, η χρονική σύμπτωση με την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού, υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, πριν από δύο εβδομάδες, δεν είναι τυχαία. Ο ίδιος ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες «της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σκρέκας ανέφερε σε δήλωσή του:

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος.

»Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο: Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν.

»Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

»Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο.

»Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...