425
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ TV

Σκουρλέτης: Τοξικός ο Γιώργος Παπανδρέου – να αναλάβει ο Μητσοτάκης το ρίσκο των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 11:41
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ TV

Σκουρλέτης: Τοξικός ο Γιώργος Παπανδρέου – να αναλάβει ο Μητσοτάκης το ρίσκο των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2019, 11:41

Τα όσα συνέβησαν στο Κουκάκι έδωσαν ένα πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολίτευση. Ετσι, ο Πάνος Σκουρλέτης βγήκε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Σήμερα», μίλησε για «επιλογή της κυβέρνησης την αστυνομική βία», επανέλαβε τα περί «πλαστικών σφαιρών» στην επέμβαση των ΜΑΤ και επέμεινε ότι η έφοδος της Αστυνομίας στην οικία του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ έγιναν χωρίς την άδεια του εισαγγελέα. «Ικανοποιούν την ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ» προσέθεσε φροντίζοντας το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά πιο ενδιαφέρον είχαν τα πιο πολιτικά που είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης, βουλευτής και γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε για πρώτη φορά με τόσο εμφατικό τρόπο το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Σχολιάζοντας τη θεωρία των διδύμων εκλογών –επειδή οι επόμενες θα γίνουν κατά πώς φαίνεται με απλή αναλογική και θα προκύψει ακυβερνησία– ο κ. Σκουρλέτης πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να αναλάβει το ρίσκο των εκλογών».

«Δεν το φοβόμαστε, εκείνος θα έπρεπε να το φοβάται» τόνισε. Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Ε, δεν θα κάνουμε όπως αυτός, που έσπασε κάθε ρεκόρ από το πρώτο τρίμηνο ζήταγε εκλογές και εκλογές και φτάσαμε τέσσερα χρόνια για να γίνουν εκλογές. Ηταν επιβλαβής αυτή η προσέγγιση»…

Οσον αφορά δε στα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε πως «για να πάμε στην αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, πρέπει πρώτα να δούμε αν τελικά ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος».

«Αν θέλει, πρέπει να τον υποστηρίξουμε ξανά. Είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Αφού έχουμε ένα πρόσωπο που μας ικανοποιεί, γιατί να πάμε σε άλλο πρόσωπο;» πρόσθεσε.

Ο ίδιος πάντως τάχθηκε ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, μολονότι τα σενάρια θέλουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να το σκέφτεται (εδώ): «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα τοξικό πρόσωπο, που έχει συνδεθεί με το πρώτο μνημόνιο. Σε καμία περίπτωση» σχολίασε χαρακτηριστικά για να προσθέσει μάλιστα ότι οι περιπτώσεις του Κώστα Σημίτη ή του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι «ακόμη χειρότερες κατά την άποψή μου».

Στην ερώτηση της κυρίας Αναστασοπούλου αν έχουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια άποψη για τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν έχει ακούσει κάτι διαφορετικό.

Στην επακόλουθη παρατήρηση του παρουσιαστή της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου, «όταν έχει επτά στους δέκα Πασόκους στο κόμμα δεν μπορείτε να λέτε αυτά», ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποκρίθηκε: «Δεν είναι έτσι. Γιατί υποτιμάτε τον κόσμο. Από το 2010 και μετά πράγματι ένα μεγάλο κομμάτι πρώην ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ ανα κύματα πορεύτηκαν μαζί μας. Αυτό είναι μια διαδικασία απολύτως φυσιολογική που τιμά και εμάς και εκείνους που αναγνώρισαν την αναγκαιότητα να συμπορευτούν μαζί μας»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...