319
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσερχόμενος στο έκτακτο Υπουργικό την περασμένη Παρασκευή | George Vitsaras / SOOC

Σκουρλέτης κατά Τόσκα: Προκλητικό να λέμε ότι όλα έγιναν καλά με τόσους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 10:53
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσερχόμενος στο έκτακτο Υπουργικό την περασμένη Παρασκευή
|George Vitsaras / SOOC

Σκουρλέτης κατά Τόσκα: Προκλητικό να λέμε ότι όλα έγιναν καλά με τόσους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 10:53

Tη συγγνώμη, για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, «έχει αναλάβει (sic) όλη η κυβέρνηση». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε μια προσπάθεια να μεταφραστεί το «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» που εκστόμισε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό την περασμένη Παρασκευή σε «συγγνώμη» προς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και τις περιουσίες τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι την 23η Ιουλίου.

Ο κ. Σκουρλέτης είναι κεντρικό πρόσωπο του δράματος, είναι άλλωστε πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που εκ του αποτελέσματος δεν παρείχε καμία προστασία –τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι θα ήταν προκλητικό να λέει κανείς ότι έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς, αδειάζοντας επί της ουσίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που στην πολυσυζητημένη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης έλεγε με στόμφο ότι δεν έγιναν λάθη τακτικής.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κάνει επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς υπάρχουν οι επιτελείς. Επισήμανε δε ότι όλοι μας κάνουμε ένα σοβαρό λάθος: «προσπαθούμε να κάνουμε τους ειδικούς»

«Δεν είναι ώρα να βγάζουμε συμπεράσματα απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για να πέσουν κάποια κεφάλια. Σημασία έχει να κάνουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη» είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «θα πρέπει να πέσουν μάντρες, να συγκρουστούμε με συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι «θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί».

Τέλος, για την πολυσυζητημένη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι δεν πρέπει να βάλλεται ο Πρωθυπουργός επειδή είναι μόνο 44 ετών, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι η αναφορά στα 44 χρόνια του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε να κάνει με τη νεότητά του, αλλά με το γεγονός ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει την ευθύνη για το χάος τόσων χρόνων με τα αυθαίρετα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...