710
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Αντιπαράθεση ΔΑΠ με Βαρουφάκη: Μιλάει ο «κομπογιαΝίτης με ένα Ν»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 09:43
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο βήμα της Βουλής την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αντιπαράθεση ΔΑΠ με Βαρουφάκη: Μιλάει ο «κομπογιαΝίτης με ένα Ν»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 09:43

Αφορμή για μια σκληρή αντιπαράθεση εντός και εκτός κοινοβουλίου έδωσαν οι αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη, από το βήμα της Βουλής, για τη φοιτητική οργάνωση της ΝΔ. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «μεγάλη πληγή των ΑΕΙ» και «ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους» για τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τη φοιτητική παράταξη της κυβερνώσας παράταξης..

Κατά την ομιλία του την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για παρακράτος της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια, στο οποίο έρχεται να προστεθεί και το «κράτος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη» με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

«Λέτε ότι ενδιαφέρεστε για τους φοιτητές που θέλουν να μάθουν. Λέτε πως πασχίζετε να τους προστατέψετε από την ανομία, την βία και την αυθαιρεσία που ζουν καθημερινά στις σχολές στο έλεος των κομματικών παρατάξεων», είπε ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση , για να συμπληρώσει:

«Αν όντως ενδιαφερόσασταν για αυτό, το πρώτο που θα κάνατε θα ήταν να καταργήσετε την μεγάλη πληγή των ΑΕΙ, την αριστεία της κομματικής αναρρίχησης, την ΔΑΠ η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών, όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις.

»Θα μου πείτε: Μόνο η ΔΑΠ τα κάνει αυτά; Ως επί το πλείστον, ναι. Κι άλλες παρατάξεις βέβαια καταστρατηγούν την ακαδημαϊκή ελευθερία στις Σχολές. Θεωρώ τεράστια τιμή μου ότι από τότε που ήρθα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μπήκα στο στόχαστρο πρώτα της ΠΑΣΠ, αμέσως μετά της ΔΑΠ και σε συνέχεια και άλλων παρατάξεων που δεν γούσταραν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσα εναντίον του πανεπιστημιακού παρακράτους τους».

Η ΔΑΠ δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του κ. Βαρουφάκη, τον οποίο με τη σειρά της αποκάλεσε «κομπογιαΝίτη με ένα Ν».

«Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) επέλεξε να συκοφαντήσει από το βήμα της Βουλής τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία της χώρας. Με χυδαίες εκφράσεις, με ψεύδη και το γνωστό του ύφος που κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια, ζητά την κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών που επί τρεις και πλέον δεκαετίες στηρίζουν με την ψήφο τους την πρόοδο και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

»Κατανοούμε το μίσος του. Όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας, τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια. Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία.

»Αρκούμαστε να επαναλάβουμε ότι όλοι εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε παράσημο τη στάση μας την περίοδο 2012-2015. Τότε που ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) μαζί με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα δικαιολογούσαν και ενθάρρυναν τη στοχοποίηση, τους προπηλακισμούς, τις απειλές, ακόμα και τις χειροδικίες σε βάρος απλών πολιτών που στέκονταν εμπόδιο στην απόπειρα να διαλύσουν τη χώρα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση από τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ.

Η αντιπαράθεση είχε και συνέχεια με τη Νεολαία του ΜέΡΑ25 να επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς αποκαλώντας στην ανταπάντησή της τη ΔΑΠ, «παράταξη των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα», κατηγορώντας τη για τραμπουκισμό και διαπλοκή με τις πανεπιστημιακές αρχές.

«Περιποιεί τιμή στον Γιάνη Βαρουφάκη να τον βρίζει χυδαία η παράταξη των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα, η παράταξη που ευτελίζει για χρόνια τον φοιτητικό συνδικαλισμό κι εκμαυλίζει συνειδήσεις στα ελληνικά ΑΕΙ. Φυσικά αυτό που τους πονάει είναι το τεράστιο ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 2015, αυτό που πήγε να τους εξαφανίσει από τον κοινωνικό και πολιτικό χάρτη, μέχρι να τους αναστήσει η γνωστή κωλοτούμπα.

»Να ξέρουν όμως: όσα θέματα εξετάσεων και να ανταλλάξουν με ψηφαλάκια, όσο και να τραμπουκίσουν, όσο και να διαπλακούν με τις πανεπιστημιακές αρχές, είναι το φοιτητικό κίνημα που, μαζί με τους ενεργούς πολίτες, θα τους στείλει εκεί που ανήκουν, στον απόπατο της ιστορίας. Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα του λαού και θα το υπερασπιστούμε απέναντι στον Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοΐδη, την Κεραμέως και των μαζορετών του κομματικού τους σωλήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...