292
Ο «Αριστότελες» και ο «Κουαχουτεμόκ» που (ίσως) διδάξουν στους συμπατριώτες τους την έννοια της ανεκτικότητας | Univision Mexico

Σκίζει στην TV o έρωτας δυο γκέι αγοριών σε μια χώρα που «αρνείται» την ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 14:13
Ο «Αριστότελες» και ο «Κουαχουτεμόκ» που (ίσως) διδάξουν στους συμπατριώτες τους την έννοια της ανεκτικότητας
|Univision Mexico

Σκίζει στην TV o έρωτας δυο γκέι αγοριών σε μια χώρα που «αρνείται» την ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 14:13

Και ξαφνικά, εδώ και μερικές εβδομάδες, όλοι στο Μεξικό μιλάνε για τον 17χρονο «Αριστότελες» και τον 18χρονο «Κουαχουτεμόκ», δυο γκέι αγόρια, ο έρωτας των οποίων άνθισε στο λύκειο.

Είναι οι δυο χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς «Juntos, El Corazón Nunca Se Equivoca» (Μαζί, η Καρδιά Δεν Κάνει Ποτέ Λάθος), που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Univision.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά τολμηρό βήμα, αν λάβουμε υπόψη μας πως όλα αυτά συμβαίνουν – για παρθενική φορά στα τηλεοπτικά της χρονικά – σε μια φύσει και θέσει συντηρητική χώρα με υψηλά ποσοστά ομοφοβίας και ανδρικού σωβινισμού.

H σειρά κάνει θραύση και πολλοί είναι εκείνοι που μιλάνε για τις ελπίδες μιας χώρας να απεκδυθεί επιτελούς του υπερβολικού της – εκπορευόμενου από την αυστηρή Καθολική πίστη – συντηρητισμού και να υιοθετήσει πιο μοντέρνες αντιλήψεις που συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής.

Η σειρά ουσιαστικά αποτελεί spin-off (σημαίνει την σειρά που προκύπτει από τους κόλπους μιας άλλης, προγενέστερης) του «Mi Marido Tiene Más Familia»: εκεί ήταν που είχαν γνωριστεί ο «Αριστότελες» (ο ηθοποιός Εμίλιο Οσόριο) και ο «Κουαχουτεμόκ» (ο ηθοποιός Χοακίν Μποντόνι), εκεί ερωτεύτηκαν και με την νέα σειρά παρακολουθούμε τον έρωτα τους να ανθίζει ακόμη περισσότερο και πλέον να αποζητά την αποδοχή των οικογενειών τους και των φίλων του – με τα δυο αγόρια μάλιστα να υπόσχονται πως σε λίγα χρόνια θα παντρευτούν!

Η σειρά είναι πλέον τόσο δημοφιλής ώστε ένα από τα πρώτα θέματα που είναι trending στο Twitter και το Instagram του Μεξικού είναι το #Aristemo, η συντομογραφία των δυο ονομάτων τους.

«Η σειρά επικυρώνει και φέρνει στην επικαιρότητα ορισμένα ακανθώδη σύγχρονα θέματα που δυστυχώς παραμένουν ακόμη ανεπίλυτα», λέει η Τζέσικα Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της Univision, προσθέτοντας πως «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μιλάμε με τηλεοπτικές σειρές και ιστορίες που προβάλλουν την διαφορετικότητα και την αποδοχή και αντανακλούν την κουλτούρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...