425
Ο Πάνος Καμμένος και, δίπλα του, ο Αριστείδης Φωκάς (της γκαζόζας...) | Nikos Libertas / SOOC

Σκηνικό πολέμου στους ΑΝΕΛ: Καμμένος κατά Παπαχριστόπουλου (και Κουίκ) για την έδρα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 14:51
Ο Πάνος Καμμένος και, δίπλα του, ο Αριστείδης Φωκάς (της γκαζόζας...)
|Nikos Libertas / SOOC

Σκηνικό πολέμου στους ΑΝΕΛ: Καμμένος κατά Παπαχριστόπουλου (και Κουίκ) για την έδρα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2019, 14:51

Μπορεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σαν σώμα να πήρε παράταση ζωής μερικών ημερών, γιατί ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποφάσισε να μην αποχωρήσει ακόμη, ωστόσο δεν λείπουν τα πυρά της ηγεσίας κατά του βουλευτή με στόχο να μην διαλυθεί η ΚΟ όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος κάλεσε τον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του άμεσα και όχι μετά την ψήφιση από τη Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο βουλευτής ότι θα πράξει.

Σε ανάρτησή του την Παρασκευή ο κ. Καμμένος κάλεσε ακόμη και τον πρώτο επιλαχόντα Τέρενς Κουίκ να κάνει το ίδιο, «αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας».

Σε κομματική εκδήλωση των ΑΝΕΛ, επίσης την Παρασκευή, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε μάλιστα την πρόθεση να προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου την Κυριακή ή στην αρχή της νέας εβδομάδας.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει περίπου αυτοπροταθεί για υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προσεχείς εκλογές, ενώ ο Τέρενς Κουίκ έχει αποστασιοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ.

Και το Σάββατο επανήλθε στο Twitter ο κ. Καμμένος σχετικά με τη φημολογία ότι διέρρευσαν από τον ίδιο φήμες για ταξίδια του Πρωθυπουργού λέγοντας: «οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος ό,τι έχουμε να πούμε τα λέμε δημόσια και ευθέως, ούτε απειλούμε ούτε απειλούμαστε. Αυτοί που διαρρέουν είναι σκοτεινά κέντρα που χτυπούν πρώτα εμάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα Σάββατο και ο εκπρόσωπος του  κόμματος Θόδωρος Τουσουνίδης που τόνισε ότι η έδρα «πρέπει να επιστραφεί στους ΑΝΕΛ. Οσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, τότε να εγκαταλείψουμε τις έδρες μας, έρχονται οι επόμενοι».

Πριν από την εν λόγω ανάρτηση του κ. Καμμένου είχε προηγηθεί μια άλλη που ήταν απλώς ένα βίντεο για το έργο του Ρίτσαρντ Μπαχ «Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβιγκστον». Το βιβλίο αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού που του αρέσει να πετά – ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο γλάρος εμφανίζεται και στο έμβλημα των ΑΝΕΛ.

Το μήνυμα λοιπόν του κ. Καμμένου ίσως είναι ότι το κόμμα θα συνεχίσει να πετά – τουλάχιστον κοινοβουλευτικά – και μετά τη Δευτέρα οπότε θα δοθεί και η λύση για την παρουσία ή όχι στη Βουλή μετά την αποχώρηση Παπαχριστόπουλου.

Αν και ο Κανονισμός της Βουλής απαιτεί οι πέντε βουλευτές να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, χθες Παρασκευή ο βουλευτής του κόμματος Αριστείδης Φωκάς έλεγε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν στη διάθεσή τους νομικές γνωματεύσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν ως αυτόνομη ΚΟ έστω και με πέντε βουλευτές από τους οποίους ένας προερχόμενος από άλλο κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...