255
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος | ΕΡΤ

Σκέρτσος: Μέχρι να βγει το εμβόλιο ας ξεχάσουμε τη ζωή που ξέραμε

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 18:29
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος
|ΕΡΤ

Σκέρτσος: Μέχρι να βγει το εμβόλιο ας ξεχάσουμε τη ζωή που ξέραμε

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2020, 18:29

Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα όπως τη γνωρίζαμε πριν από τον κορονοϊό, επεσήμανε το απόγευμα της Τρίτης και στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος.

«Το επόμενο δίμηνο είναι το στάδιο της συντονισμένης επιστροφής στη νέα καθημερινότητα. Κάθε μέτρο επανεκκίνησης θα αξιολογείται σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και θα βλέπουμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς όλα θα εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφερόμενους σε όσους βιάζονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα, είπε ότι θα πρέπει να σκεφτούν ότι «δεν υπάρχει πια, τουλάχιστον μέχρι να βγει το εμβόλιο. Διότι αυτό συνεπάγεται αύξηση θανάτων».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι υπάρχουν σαφείς κατευθύνσεις για τους νέους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Κάθε στάδιο άρσης των μέτρων θα αξιολογείται καθημερινά και όπου κρίνεται απαραίτητο θα λαμβάνουμε μέτρα προστασίας, καθώς η ατομική συμπεριφορά του καθενός μας επηρεάζει ολόκληρη την κοινωνία», τόνισε.

Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα μετά τις 4 Μαΐου

Την ίδια στιγμή ο κ. Σκέρτσος έκανε σύσταση να χρησιμοποιούμε τα ιδιωτικά μας ΙΧ και όχι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στόχος να περιορισθεί ο συνωστισμός σε Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, ώστε να μην μεταδοθεί περαιτέρω ο ιός. Μάλιστα, από τις 4 Μαΐου καταργείται ο δακτύλιος στην Αθήνα.

 

Επίσης, ο υφυπουργός τόνισε ότι γίνεται ισχυρή σύσταση για συνέχιση της τηλεργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό, κατά τουλάχιστον 70%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...