325
«Το είπατε. Το κάνατε;». Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία θα απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον κύκλο συνεντεύξεων της ΝΔ | ΝΔ

Σκέρτσος: Η ΝΔ εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 21:00
«Το είπατε. Το κάνατε;». Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία θα απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον κύκλο συνεντεύξεων της ΝΔ
|ΝΔ

Σκέρτσος: Η ΝΔ εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 21:00

«Οι νέοι δεν θέλουν μόνο δουλειές και επαγγελματικές ευκαιρίες. Ζητούν περισσότερη αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, μια πολιτική που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, θέλουν ένα κράτος πιο φιλικό, με περισσότερη ψηφιοποίηση, λιγότερη γραφειοκρατία. Σε αυτό συνίσταται και η κυβερνητική στρατηγική για τους νέους», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος στο δεύτερο podcast της Νέας Δημοκρατίας, όπου απάντησε στις ερωτήσεις του Γιάννη Παπαγεωργίου, συντονιστή Γενικής Διεύθυνσης της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκέρτσος μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους, τη Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης της κυβέρνησης, το νέο σύστημα δημόσιας επικουρικής ασφάλισης με στόχο την εξασφάλιση υψηλότερων επικουρικών συντάξεων, καθώς και για τους λόγους που αξίζει να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν σε αυτή.

Σε ό,τι αφορά την προσφορά και ζήτηση στην αγορά εργασίας ο ίδιος εξήρε τη δυσκολία της εξίσωσης και τόνισε πως υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα χάρη στην πολιτική του «πρώτου ενσήμου», καθώς 7.000 νέοι άνθρωποι έχουν βρει εργασία στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα. Δεν είναι ένα κόμμα ελιτιστών, πατάει γερά στην κοινωνία, εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και φυσικά αντιλαμβάνεται όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Όντως, στο ζήτημα της στέγης υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει μια στρατηγική που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, ουσιαστικά έχουμε φέρει προς υλοποίηση μια στρατηγική ύψους 1,8 δισ. ευρώ, καλύπτει 140.000 νέους από 18 έως 39 ετών, με μια πλειάδα εργαλείων», επισήμανε ο υπουργός για το θέμα των ενοικίων και την εύρεση κατοικίας.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του σχολείου στην αντιμετώπιση φαινομένων κακοποίησης παιδιών: «Αποτελεί μια πρωτιά για αυτήν την Κυβέρνηση και το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, ότι εφαρμόζουμε πλέον τα εργαστήρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπου μαθαίνουμε στα παιδιά τι σημαίνει “ανακαλύπτω το σώμα μου”, τι σημαίνει “ασφαλές άγγιγμα”, τι δεν είναι “ασφαλές άγγιγμα”, ώστε να μπορούν και τα ίδια τα παιδιά, , ή όποια από αυτά δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές, να τις αντιληφθούν, να τις ονομάσουν, προσδιορίσουν και καταγγείλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Podcast της Νέας Δημοκρατίας εδώ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News