264
|

Σκάνδαλο Energa-Hellas Power: Eπιτέλους, 90 εκατ. ευρώ σε δήμους και Δημόσιο – Eνα εξώδικο και μια απάντηση

Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 17:19

Σκάνδαλο Energa-Hellas Power: Eπιτέλους, 90 εκατ. ευρώ σε δήμους και Δημόσιο – Eνα εξώδικο και μια απάντηση

Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 17:19

Το κείμενο της Ελευθερίας Κόλλια στο Protagon την Τρίτη 18.6.2019, με τίτλο «Σκάνδαλο Energa-Hellas Power: Eπιτέλους, 90 εκατ. ευρώ σε δήμους και Δημόσιο» προκάλεσε την αντίδραση του  Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος απέστειλε δια του δικηγόρου του εξώδικη επιστολή (δείτε την εδώ ). Επί της επιστολής και των ισχυρισμών της το Protagon και η συντάκτρια σημειώνουν:

  1. Το δημοσίευμα ενημερώνει για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και την επιστροφή 90 εκατομμυρίων σε δήμους και Δημόσιο, πράγμα που ευχερώς επιβεβαιώνεται από τον τίτλο του, χωρίς αναφορά -πολλώ δε μάλλον ονομαστική- στον κ. Φλώρο.
  2. Βάση για την έκδοση της ΚΥΑ αποτελεί -πλην άλλων- ο ν. 4312/2014 «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών και άλλες διατάξεις.
  3. Ο όρος «κλεμμένα», μολονότι απολύτως συνήθης στο πλαίσιο της εκλαϊκευμένης γλώσσας των media, προφανώς αναφέρεται στα δεσμευμένα ή κατασχεμένα ποσά του ν. 4312/2014, πράγμα που ασφαλώς αντιλαμβάνεται κι ο μη νομικός αναγνώστης του κειμένου.
  4. Επίσης, ο όρος «υπεξαίρεση» είναι σαφές πως αναφέρεται στην απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου που εκδίκασε την υπόθεση και κήρυξε ενόχους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης τους κατηγορουμένους και επ’ ουδενί βεβαίως σχετίζεται με το τεκμήριο αθωότητας οιουδήποτε κατηγορουμένου, πολύ δε περισσότερο ουδόλως το παραβιάζει ή το αμφισβητεί.
  5. Για το ιστορικό έκδοσης της ΚΥΑ και τις ενέργειες των εμπλεκομένων εταιρειών προς απόδοση των ποσών στους δικαιούχους ο αναγνώστης μας έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί απευθείας διαβάζοντας την εξώδικη επιστολή και το επίμαχο κείμενο του Protagon.

Αυτά από το Protagon, με την βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο των ανωτέρω, το περιεχόμενο του επίμαχου κειμένου έχει πλήρως και καλοπίστως διευκρινισθεί

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...