219
Ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στις 27 Σεπτεμβρίου | George Vitsaras / SOOC

Σκανδαλίδης: Και η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 22:58
Ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στις 27 Σεπτεμβρίου
|George Vitsaras / SOOC

Σκανδαλίδης: Και η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 22:58

Η Φώφη Γεννηματά «εν δυνάμει» θα μπορούσε να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης που έσπευσε πάντως να τονίσει ότι δεν μιλά εκ μέρους της.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την άποψη του κόμματος ότι καλό θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου. Όπως είπε, υπάρχουν τέτοια πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε ερώτημα αν σε αυτά συγκαταλέγεται και η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως είναι «εκ των πραγμάτων» και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν μπορώ να πω, ούτε η πρόεδρος του Κινήματος έχει μιλήσει με κανέναν γι’ αυτό, ούτε θέλω να μιλώ εκ μέρους της για προσωπικά θέματα. Αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Είπε ακόμη ότι είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού να προτείνει και υπενθύμισε την «κατάκτηση της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας» να μην βγαίνει με 151-152 ψήφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής τον Κάρολο Παπούλια και ο Αλέξης Τσίπρας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε να τερματίσει ακόμη και αυτήν την υποθετική συζήτηση

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ», απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.