277
Σεισμός στην Αττική με πλάνα από τη... Λέσβο - Πάλι καλά που δεν έβαλαν αποσπάσματα από χολιγουντιανή ταινία καταστροφής | Τwitter

ΣΚΑΪ: «Ανθρώπινο λάθος» το φάουλ με τα πλάνα γκρεμισμένων κτιρίων για τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:08
Σεισμός στην Αττική με πλάνα από τη... Λέσβο - Πάλι καλά που δεν έβαλαν αποσπάσματα από χολιγουντιανή ταινία καταστροφής
|Τwitter

ΣΚΑΪ: «Ανθρώπινο λάθος» το φάουλ με τα πλάνα γκρεμισμένων κτιρίων για τον σεισμό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:08

Οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αργά το βράδυ της Δευτέρας, λεπτά μόλις μετά τον τρομακτικό σεισμό στη Σταμάτα που αναστάτωσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, προκάλεσαν ανατριχίλα. Στα επίμαχα πλάνα ο ανυποψίαστος τηλεθεατής έβλεπε γκεμισμένα – ισοπεδωμένα από το χτύπημα του Εγκέλαδου- κτίρια  και από κάτω ο τίτλος «ΣΕΙΣΜΟΣ 4,5 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»!

«Φλερτάροντας» έντονα με την τρομολαγνεία και αφού οι υπεύθυνοι του καναλιού έβαλαν την ένδειξη «πλάνα αρχείου» δεξιά πάνω στην οθόνη, το βίντεο συνέχιζε να παίζει για την… καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, επιτείνοντας έτσι την αίσθηση τρόμου στις οθόνες των άτυχων τηλεθεατών – με τους λιγότερο ψύχραιμους να αρχίζουν τα «ωχ τι κακό μας βρήκε»!

Μία ημέρα μετά και αφού στα social media οι χρήστες αποδοκίμασαν ποικιλοτρόπως την «έμπνευση» των υπευθύνων του ΣΚΑΪ, η διοίκηση του καναλιού υποχρεώθηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να δικαιολογηθεί για τα πλάνα αρχείου που επελέγησαν για να συνοδεύσουν την έιδηση του σεισμού.

«Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο  ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Με την ελπίδα να μην είναι «αρνητικός πρωταγωνιστής», στην ανακοίνωση του καναλιού ταιριάζει γάντι ένα από τα εκατοντάδες σχόλια που «ανέβηκαν» για το θέμα στο Twitter: Αφού στον ΣΚΑΪ για σεισμό 4,5 Ρίχτερ δεν δείξανε εικόνες αρχείου από την Πομπηία πάλι καλά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...