541
Στην Αλόννησο ο πικρός αποχαιρετισμός στην όμορφη Καρολάιν | YouTube

Σήμερα στην Αλόννησο η κηδεία της Καρολάιν – δεν αργεί η ταυτοποίηση των αδίστακτων δολοφόνων της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 09:36
Στην Αλόννησο ο πικρός αποχαιρετισμός στην όμορφη Καρολάιν
|YouTube

Σήμερα στην Αλόννησο η κηδεία της Καρολάιν – δεν αργεί η ταυτοποίηση των αδίστακτων δολοφόνων της

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 09:36

Στην Αλόννησο, στην Παλαιά Χώρα, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό της, εκεί όπου μεγάλωσε και γνώρισε τον σύζυγό της, Χαράλαμπο, κηδεύεται σήμερα η 20χρονη Καρολάιν που βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο στα χέρια τριών αδίστακτων κακοποιών στο σπίτι της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά.

Με δάκρυα στα μάτια, υποβασταζόμενη, η μητέρα της συνόδευσε, μαζί με λίγους συγγενείς της οικογένειας, το φέρετρο της κόρης της στο νησί των Σποράδων.

Οπως υπογράμμισε και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, οι δολοφόνοι της Καρολάιν δεν είχαν καμία απολύτως ηθική αναστολή και ενώ σκότωσαν με τα ίδια τους τα χέρια την 20χρονη μητέρα, δεν επέλεξαν να αφήσουν να ζήσει ο σύζυγός της. Αντίθετα, όπως εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ., πίστευαν ότι 32χρονος είτε είχε πεθάνει είτε θα πέθαινε στην πορεία, όπως τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και με ταινία γύρω από το πρόσωπό του.

Οσον αφορά το προφίλ των αδίστακτων κακοποιών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση, πρόκειται για τρία μέλη συμμορίας Αλβανών και Ελλήνων που χαρακτηρίζονται από την υπερβολική βία που ασκούν στα θύματά τους.

Με έδρα τα δυτικά προάστια, χτυπούν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, με διαφορετική σύνθεση.

Χάρη στα στοιχεία που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν από τον τόπο του εγκλήματος, στην ΕΛ.ΑΣ. αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν σύντομα να ταυτοποιήσουν τους δράστες, καθώς πιθανότατα πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς. Οι έρευνες εστιάζονται και στη διασταύρωση στοιχείων από άλλες υποθέσεις, όπου οι εισβολείς σε οικίες είχαν δράσει με την ίδια σκληρότητα ή έχουν χρησιμοποιήσει ίδιες μεθόδους.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τρεις ληστείες στην περιοχή της Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα 29 Δεκεμβρίου έως 15 Απριλίου, σε Κορωπί, Αρτέμιδα και Αγία Παρασκευή.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες ήταν τρεις, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο, έδεσαν τα θύματά τους και τους άσκησαν βία ώστε να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν χρήματα και τιμαλφή.

Στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με την περιγραφή του 32χρονου πιλότου, οι δύο από τους τρεις εισβολείς στο σπίτι της οδού Παναγούλη ήταν αδύνατοι, με ύψος περίπου 1,80, και ο τρίτος ήταν ευτραφής και πιο κοντός.

Οι δύο κρατούσαν πιστόλια, ενώ ο τρίτος ήταν αυτός που δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν.

Η Αστυνομία έχει καταρτίσει λίστα με περίπου 100 υπόπτους, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην επεξεργασία των πειστηρίων που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Το βέβαιο είναι ότι οι τρεις κακοποιοί είχαν άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα που είχε το ζευγάρι (σ.σ. κατά πληροφορίες από πώληση οικοπέδου) στο σπίτι του. Αυτό όμως που προκαλεί ερωτήματα είναι η επιμονή τους και για άλλα χρήματα.

Οπως λένε οι αστυνομικοί, δεν εξηγείται διαφορετικά η παραμονή τους στο σπίτι επί αρκετή ώρα, ακόμα και αφού είχαν βρει το ποσό των 15.000 ευρώ που είχε κρυμμένο στο σπίτι το ζευγάρι, αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.

Οι κουκουλοφόροι εισβολείς φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες για περισσότερα χρήματα και γι’ αυτό, εκτιμάται, έμειναν επί ώρα στο σπίτι, βασανίζοντας το ζευγάρι και απειλώντας να σκοτώσουν ακόμα και την 11 μηνών κόρη του.

Η εκτίμηση αυτή κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι υπάρχει πρόσωπο που γνώριζε πόσα χρήματα είχαν βγάλει ο Χαράλαμπος και η Καρολάιν από την πώληση του ακινήτου (περίπου 100.00 ευρώ) και κατά μία εκδοχή που εξετάζεται, είναι το ίδιο πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τη ληστεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...