259
Από τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σήμερα οι αποφάσεις για το lockdown – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 15:05
Από τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό
|ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σήμερα οι αποφάσεις για το lockdown – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 15:05

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο καθολικό lockdown «τύπου Μαρτίου» που θα επιβληθεί για τρίτη φορά ως έσχατο μέτρο ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι ήδη ζητήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Αττική.

«Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα» και σήμερα θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα αποφασιστούν, διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας εξερχόμενος του Μαξίμου.

Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων εστιάζεται σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών:

-στην αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,

-στην αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και

-στην συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

«Όπου το έχουμε δει διεθνώς αυτό να συμβαίνει σχεδόν μπορούμε να προβλέψουμε τη συνέχεια», έλεγε το πρωί μέλος της Επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας: «Γνώμονας μου σε οποιαδήποτε εισήγηση μου θα είναι ο όρκος του Ιπποκράτη. Αυτό που θέλουμε πρωτίστως ως επιστήμονες είναι να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου:

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...