399
Κάτοικοι του Λονδίνου απολαμβάνουν τον ήλιο στο πάρκο Σεντ Τζέιμς, την Κυριακή | REUTERS

Σημαντική μείωση θανάτων από κορονοϊό σε Ιταλία και Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 20:08
Κάτοικοι του Λονδίνου απολαμβάνουν τον ήλιο στο πάρκο Σεντ Τζέιμς, την Κυριακή
|REUTERS

Σημαντική μείωση θανάτων από κορονοϊό σε Ιταλία και Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2020, 20:08

Μετά την Ισπανία και τη Γουχάν, ελπιδοφόρα είναι τα νέα και από την Ιταλία και τη Βρετανία, την Κυριακή, καθώς και στις δύο χώρες, οι αρχές ανακοίνωσαν μεγάλη μείωση των θανάτων από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία, έχασαν την ζωή τους 260 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.324 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στη χώρα έφτασε τα 197.675. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.644 Παράλληλα, 64.928 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Παράλληλα, 2.009 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.372 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 82.722 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο περιορίζεται ελαφρά (33 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, καταγράφεται εντυπωσιακή μείωση των νεκρών: πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Ιταλική Πολιτική Προστασία έχασαν την ζωή τους 155 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 23η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των ιασθέντων περιορίζεται κατά 814 ανθρώπους σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Υπάρχει αισιοδοξία από μέρους των αρμόδιων αρχών, από την στιγμή που έχει αυξηθεί και ο συνολικός αριθμός των καθημερινών τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, το βράδυ της Κυριακής, αναμένεται να αναφερθεί, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, στην πρόοδο που επιτελείται στην καταπολέμηση του ιού και στην προσπάθεια σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα και την επίσημη έναρξης της «δεύτερης φάσης», της λεγόμενης «συνύπαρξης με τον ιό», από τις 4 Μαΐου.

Στη Βρετανία

Αλλοι 413 άνθρωποι προστέθηκαν την Κυριακή στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 20.732, ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Ο αριθμός αυτός, ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου, σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, όταν αναφέρθηκαν 813 νεκροί.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται αφορούν μόνο τα νοσοκομεία και, επιπροσθέτως, μπορεί να περιλαμβάνουν θανάτους που έχουν σημειωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα και όχι το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον Γιούστις, καταγράφηκαν επίσης 4.463 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις 152.840.

Ο εθνικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας (NHS) της Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, σημείωσε ότι υπάρχει σαφής καθοδική τάση στον αριθμό των νοσηλευομένων, κυρίως στο Λονδίνο αλλά και στα Μίντλαντς και σε άλλες περιοχές. «Αυτό δείχνει ότι η συμμόρφωσή μας με το μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης αποδεικνύεται επωφελής, μειώνει τη μετάδοση και την εξάπλωση του ιού», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...