269
Ο καθηγητής Σαρηγιάννης στην εκπομπή «Σήμερα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Νίκο Στραβελάκη | SKAI/WebTV

Σιγά μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 11:57
Ο καθηγητής Σαρηγιάννης στην εκπομπή «Σήμερα» με τη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Νίκο Στραβελάκη
|SKAI/WebTV

Σιγά μην ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 11:57

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επανέλαβε την Κυριακή ότι προγραμματισμός της είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, αλλά είναι πλέον αμφίβολο αν είναι σε θέση να ξέρει τι θα γίνει με το βασικό πεδίο της αρμοδιότητάς της –ο λόγος είναι στους ειδικούς, εξήγησε και η ίδια. Και οι ειδικοί, τουλάχιστον όπως αυτοί εκφράζονται από τον καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, απορρίπτουν κάθε τέτοια ιδέα για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους.

Ο κ. Σαρηγιάννης, από τους επιστήμονες που μέσω των αναλύσεων στα λύματα είχαν «προβλέψει» το δεύτερο κύμα, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν εγκαίρως, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και τόνισε την αναγκαιότητα παράτασης του lockdown μέχρι τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι αν ανοίξουμε νωρίτερα, θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Ο καθηγητής του ΑΠΘ επεσήμανε, όσον αφορά τα σχολεία, ότι θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί. Βέβαια, η 20ή Ιανουαρίου είναι μια «ενδεικτική» ημερομηνία, καθώς πέφτει Τετάρτη –άρα η πρόβλεψη για τα σχολεία είναι μάλλον η 25η του μήνα…

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι για να φτάσουμε στον στόχο των 500 κρουσμάτων, θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν, εξάλλου, και οι δηλώσεις, επίσης στον ΣΚΑΪ, του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ. Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε 15 ημέρες μετά τις γιορτές, ώστε να ξέρουμε τι διασπορά υπήρξε λόγω των γιορτών. Και όπως εξήγησε, έχουμε τρεις γιορτές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα, άρα παρέπεμψε για το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, προκειμένου να έχουμε μια καθαρή εικόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...