284
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής στη φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook | Facebook/eleftherios petrounias

«Σιδερένιος» από το χειρουργείο ο Πετρούνιας – πότε επιστρέφει στη δράση

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 18:55
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής στη φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook
|Facebook/eleftherios petrounias

«Σιδερένιος» από το χειρουργείο ο Πετρούνιας – πότε επιστρέφει στη δράση

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 18:55

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αριστερό ώμο ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας, στο Ανσί της Γαλλίας.

Ο πολυνίκης πρωταθλητής μπήκε στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τενοντοπάθεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και πολλούς μήνες, λίγα 24ωρα μετά τον θρίαμβό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/11) στη Γενική Κλινική του Ανσί από τον εξειδικευμένο χειρουργό Λοράν Λαφός, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο στη χειρουργική ώμου, παρόντος του γιατρού της ΕΓΟ, Οδυσσέα Παξινού, ο οποίος συνόδευσε τον έλληνα πρωταθλητή στη Γαλλία.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» θα παραμείνει νοσηλευόμενος για μία ημέρα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την κλινική την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Ανσί για ακόμη μερικές ημέρες, προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθήσουν τη μετεγχειρητική του πορεία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης που θα ακολουθήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, η επάνοδός του στις προπονήσεις σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται να γίνει σε τρεις μήνες, ενώ σε πέντε μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στους αγώνες.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι θα έχει επαρκή χρόνο ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος και να διεκδικήσει ως φαβορί την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου 2019), όπου το εισιτήριο για το Τόκιο θα πάρουν αυτόματα οι τρεις νικητές των μεταλλίων σε κάθε όργανο.

Αργά το απόγευμα, ο Πετρούνιας ανήρτησε στο Facebook την πρώτη εικόνα του από το νοσοκομείο, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι σε τρεις μήνες θα μπορεί να συνεχίσει την προπόνησή του με στόχο -τι άλλο;- νέες επιτυχίες και βεβαίως ένα ακόμη χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Τόκιο το 2020.

Εμείς να του ευχηθούμε «σιδερένιος»!