303
Ο CEO των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ετοιμο τέλη του έτους το φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 15:45
Ο CEO των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ετοιμο τέλη του έτους το φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2021, 15:45

Στα τέλη του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 204 μεγαβάτ, των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη, όπως έκανε γνωστό στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Σιάμισιης, με την έναρξη λειτουργίας του πάρκου να τοποθετείται χρονικά στις αρχές του επόμενου έτους.

Στις 15 Ιουλίου, ανέφερε επίσης ο κ. Σιάμισιης αναμένονται οι προσφορές για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών (πωλητής είναι τα ΕΛΠΕ που κατέχουν το 35% από κοινού με το ΤΑΙΠΕΔ για το υπόλοιπο 65%) ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας (για την οποία τα ΕΛΠΕ είτε θα πουλήσουν το 35% που κατέχουν είτε θα αγοράσουν το υπόλοιπο 65%) έχει ανασταλεί μέχρι το τέλος φθινοπώρου.

Σε πλήρη εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκεται ο μετασχηματισμός των ΕΛΠΕ, ο οποίος βασίζεται αφενός στη βελτίωση της παραγωγής υγρών καυσίμων προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου και αφετέρου στην «καθαρή» ενέργεια που περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση, υδρογόνο, κ.α. όπου θα κατευθυνθεί το 50% των επενδύσεων του ομίλου τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου σημείωσε ότι το 2020 αποτέλεσε την πιο δύσκολη χρονιά για τον όμιλο με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, οι οποίες επηρέασαν διεθνώς και εκ θεμελίων τον τομέα της ενέργειας.

Οπως επεσήμανε ωστόσο ο κ. Παπαθανασίου, «το 2020 είχαμε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα παρά την κρίση και τα ιστορικά χαμηλά περιθώρια διύλισης, διατηρήσαμε την παραγωγή σε υψηλά επίπεδα και αυξήσαμε τις εξαγωγές».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την διανομή μερίσματος ύψους 0,1 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 και ημερομηνία έναρξης καταβολής τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Η Γ.Σ.  εξέλεξε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ τους: Ανδρέα Σιάμισιη, Γεώργιο Αλεξόπουλο, Θεόδωρο – Αχιλλέα Βάρδα, Ιορδάνη Αίβάζη, Νικόλαο Βρεττό, Lorraine Σκαραμαγκά και Παναγιώτη Τριδήμα. Από Το ΤΑΙΠΕΔ διορίστηκαν ως μέλη του ΔΣ οι Ιωάννης Παπαθανασίου, Αναστασία Μαρτσέκη, Αλέξανδρος Μεταξάς, Αλκιβιάδης Ψάρρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...