321
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά το τηλεοπτικό debate | gsgouros.gr

Σγουρός στο debate για την Περιφέρεια: Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 14:00
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά το τηλεοπτικό debate
|gsgouros.gr

Σγουρός στο debate για την Περιφέρεια: Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 14:00

Την αναγκαιότητα η 1η Σεπτεμβρίου να βρει την Περιφέρεια Αττικής έτοιμη να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο της περιόδου 2014-2019 και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης επισήμανε κατά τη διάρκεια debate που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ο Γιάννης Σγουρός.

Στο debate των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής που έγινε με  συντονιστή τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο συμμετείχαν η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Πατούλης και Γιάννης Πρωτούλης.

Οπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, η γνώση, η συνέπεια και η εμπειρία της παράταξής του αποτελούν εχέγγυα για μια αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση για τους πολίτες.

Ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυρία Δούρου απέτυχε, ενώ πρόσθεσε ο ίδιος χαρακτηριστικά ότι «απορώ γιατί κατεβαίνει εκ νέου υποψήφια».

Για την ανθυποψήφιό του Γιώργο Πατούλη είπε ότι «για αλλού πήγαινε και αλλού κατέληξε, από δήμαρχος στράφηκε στην Περιφέρεια ενώ πρώτα μιλούσε απαξιωτικά για τον θεσμό».

Για την οικονομική διαχείριση στην Περιφέρεια: «Παραδώσαμε οργάνωση και νοικοκυριό με πλεόνασμα 350 εκ. ευρώ. Σήμερα δεν υπάρχει ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σχέδιο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε υπερδέσμευση στα ίδια έσοδα και χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ της τάξης του 25%. Το αντίθετο δηλαδή από το επιθυμητό».

Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, επισήμανε ότι «μέχρι το 2012 η αρμοδιότητα ήταν των δήμων. Ο κ. Πατούλης επί 12ετία δήμαρχος  και πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι μέρος του προβλήματος. Δεν έκανε τίποτα, δεν έδωσε λύσεις».

Πρόσθεσε  ότι «από το 2014 οι επιλογές της Δούρου ήταν εγκληματικές. Ακύρωσε τον σχεδιασμό που προχωρούσαμε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και σήμερα όλα είναι στον αέρα. Κορόιδεψε τους πολίτες σε Γραμματικό και Φυλή και τους εξαγρίωσε. Δεν μπορώ να ακούω άλλα ψέματα».

Σε ό,τι αφορά την πλημμυροπαθή Μάνδρα επισήμανε ότι η περιφερειάρχης «βρήκε την αντιπλημμυρική μελέτη από εμάς έτοιμη το 2014 και το έργο ξεκίνησε τέσσερα χρόνια μετά το 2018. Παραδώσαμε μόνο από το ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα 286 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια δεν ήταν γυμνή».

Τέλος για το Μάτι επισήμανε ότι εκεί «συναντήθηκε η ανικανότητα. Η Δούρου ακολούθησε την σκληρή κομματική γραμμή και δη νύχτα».