390
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός | Facebook/gsgouros.gr

Σγουρός: «Στη θέση του περιφερειάρχη δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:21
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
|Facebook/gsgouros.gr

Σγουρός: «Στη θέση του περιφερειάρχη δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 14:21

Κριτική στα πεπραγμένα της Ρένας Δούρου και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Μάνδρα και την πολύνεκρη  πλημμύρα άσκησε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Σε συνέντευξή του στη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Παύλο Τσίμα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εισαγγελικό πόρισμα για τη φονική πλημμύρα.

Επισήμανε ότι το πόρισμα «επιβεβαίωσε όλα όσα γνωρίζαμε για το συμβάν.

» Οτι δηλαδή είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που εκδηλώθηκε σε μια περιοχή ευάλωτη γιατί δομήθηκε τις περασμένες δεκαετίες άναρχα και αυθαίρετα.  Το εξαιρετικά ιδιαίτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι υπήρχε μία μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία που παραδόθηκε από εμάς το 2014 και για τέσσερα χρόνια είχε κολλήσει στη γραφειοκρατία. Αυτό είναι που και μένα με εξοργίζει πραγματικά».

Για τις ενέργειες που θα έκανε ο ίδιος, τονίζει ότι «όταν διοικείς πρέπει να είσαι από πάνω από τις υπηρεσίες να παρακολουθείς τι γίνεται. Δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη. Είχα “πλακωθεί” με πολλούς υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, δημάρχους για έργα που κολλούσαν στη γραφειοκρατία».

Προσθέτει ότι «η θέση του περιφερειάρχη δεν είναι παίξε γέλασε. Αυτά που λένε περί μικρών πρωθυπουργών τα ακούω βερεσέ. Μπροστά στην ηλεκτρική καρέκλα του περιφερειάρχη η θέση του βουλευτή μοιάζει με αναπαυτική μπρεζέρα. Όποιος θέλει αξιώματα παίρνει και ευθύνες».

Για το εάν υπήρχε συνεργασία, επισήμανε ότι «όποιος διοικεί πρέπει να έχει διάθεση συνεργασίας. Η κυρία Δούρου δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας, έκανα να μιλήσω μαζί της τρία χρόνια».

Ερωτώμενος για το «ασυμβίβαστο» κομματικής και αυτοδιοικητικής ιδιότητας επισήμανε για την περιφερειάρχη ότι «δεν μπορεί να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά της διότι δεσμεύεται από την κομματική της ιδιότητα ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια».

Επανερχόμενος στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, ο κ. Σγουρός εξήγησε ότι  «είναι γνωστή η άναρχη ανάπτυξη της Αττικής και η πολεοδομική αυθαιρεσία. Τα κυριότερα προβλήματα είναι εντοπισμένα στις παλιές Νομαρχίες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Για τον λόγο αυτό τρέξαμε μόλις αναλάβαμε την αρμοδιότητα με τον Καλλικράτη πάρα πολλά αντιπλημμυρικά έργα από κοινοτικά κονδύλια. Φανταστείτε ότι ο αρχικά διαθέσιμος προϋπολογισμός του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για αντιπλημμυρικά έργα ήταν 70 εκ. ευρώ και τελικά εντάχθηκαν συνολικά 44 έργα με προϋπολογισμό 286 εκ. ευρώ».

Τέλος για τις υποσχέσεις που δίνονται, επισήμανε ότι «η Αττική έχει συγκεκριμένα προβλήματα και οι πόροι για την επίλυσή τους δεν είναι ανεξάντλητοι. Όσοι υποψήφιοι υπόσχονται ότι θα κάνουν την Αττική Μανχάταν δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...