241
Ο Γιάννης Σγουρός | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σγουρός: Στη μέγγενη ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 17:19
Ο Γιάννης Σγουρός
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σγουρός: Στη μέγγενη ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 17:19

Υποθηκευμένο και αβέβαιο είναι το μέλλον της Περιφέρειας Αττικής όπως σημείωσε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του έτους 2020 ο Γιάννης Σγουρός εξαιτίας των υπερδεσμεύσεων που παρουσιάζει, αποτέλεσμα της αλόγιστης οικονομικής πολιτικής της απερχόμενης διοίκησης.

Όπως σημείωσε σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία οι μελλοντικές συμβατικές εργολαβικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας Αττικής ανέρχονται σχεδόν σε 400 εκ. € ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα αναμένεται να διαμορφωθούν στο τέλος του έτους στα 260 εκ. €, γεγονός που δείχνει ότι ορισμένοι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την κρίση που πέρασε η χώρα και τα μνημόνια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις του.

Τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επιβεβαίωσε και ο νυν Περιφερειάρχης που σε αποστροφή του λόγου του απευθυνόμενος προς την απερχόμενη διοίκηση σημείωσε ότι «…ο Γ. Σγουρός σας άφησε λεφτά, εσείς δεν μου αφήσατε τίποτα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των Περιφερειών παραμένει τσεκουρεμένη και ότι παρά τις προβλέψεις του Καλλικράτη (άρθρο 260) τα έσοδα που θα αποδοθούν στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση υπολείπονται κατά 50% των θεσμοθετημένων.

Ο κ. Σγουρός ζήτησε από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας να στραφεί σε αναπτυξιακές δράσεις και ως τέτοια χαρακτήρισε την ανάγκη αναζωογόνησης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας σε συνεργασία με τον Δήμο και να κοπούν 2.500 εκ. που αφορούν εκδηλώσεις τη στιγμή που η οικονομία δοκιμάζεται. Επίσης χαρακτήρισε ως απόλυτη ανάγκη την εκπόνηση ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού για τη θωράκιση της Αττικής.

Η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» καταψήφισε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...