389
Από αριστερά: Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Πατούλης |

Σγουρός σε Πατούλη: Οδηγείτε την Περιφέρεια Αττικής σε αδιέξοδο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 21:16
Από αριστερά: Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Πατούλης
|

Σγουρός σε Πατούλη: Οδηγείτε την Περιφέρεια Αττικής σε αδιέξοδο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 21:16

Η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής απείχε από τη σημερινή (29/7) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Πατούλη οδηγείται σε ολισθηρό κατήφορο και αντιδημοκρατική εκτροπή».

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο κλήθηκε να συνεδριάσει και να αποφασίσει για σειρά ζητημάτων χωρίς καν να υπάρχουν εισηγήσεις για τα θέματα ημερήσιας διάταξης, μετατρέποντας τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε παρωδία, ενώ για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει εξ αποστάσεως, όπου η δυνατότητα διαλόγου είναι αποδυναμωμένη» τονίζει η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και προσθέτει:

«Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην Οικονομική Επιτροπή όπου λαμβάνονται αποφάσεις για διαγωνισμούς και έργα εκατομμυρίων ευρώ.

»Οι πρακτικές της διοίκησης Πατούλη, με τη λογική της “ενός ανδρός αρχής”, δεν συνάδουν με τη σύγχρονη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, για την οποία η παράταξή μας έδωσε θεσμικές μάχες εμπροσθοφυλακής, επί σειρά ετών.

»Δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στη μετατροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διακοσμητικό όργανο διεκπεραίωσης των αντιθεσμικών πρακτικών μιας διοίκησης που περιφρονεί κάθε κανόνα δημοκρατικής λειτουργίας.

»Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στον ευτελισμό του δεύτερου βουλευόμενου οργάνου της χώρας, το οποίο πλέον λειτουργεί προσχηματικά, χωρίς τη δυνατότητα πραγματικού διαλόγου, με παράλληλους μονολόγους και “μεταμεσονύκτια”, αποφασίζοντας για δεκάδες σοβαρά θέματα χωρίς ουσιαστικές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις, με άφωνα και πρόθυμα “δεκανίκια” που συνδράμουν μέσα από αποστασίες και συμφωνίες χωρίς αρχές.

»Ο κ. Πατούλης, λειτουργώντας αλαζονικά, έχει καταστήσει αναξιόπιστη την Περιφέρεια Αττικής και την οδηγεί σε αδιέξοδο και απαξίωση.

»Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εγγυηθεί -έστω και τώρα- τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου, μακριά από την επικίνδυνη Βλαχοδημαρχική λογική του κ. Πατούλη, που θεωρεί την Περιφέρεια Αττικής ιδιοκτησία του.

»Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τον αντιδημοκρατικό αυτό κατήφορο στον οποίο οδηγεί την Περιφέρεια Αττικής ο “εκλεκτός της”.

Ιδιαίτερα, καλούμε το υπουργείο Εσωτερικών -το οποίο “όπλισε” θεσμικά τον κ. Πατούλη με όπλα τα οποία τώρα στρέφει κατά του ίδιου του θεσμού της Περιφέρειας- να πάρει πρωτοβουλίες πραγματικού διαλόγου για θεσμικές αλλαγές που θα εγγυώνται τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και τις θεσμικές προγραμματικές συγκλίσεις, που θα οδηγούν στην πραγματική επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, πέρα από λογικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.

»Υ.Γ.: Πολύ σύντομα θα μιλήσουμε εκτενώς για τα οικονομικά της Περιφέρειας Αττικής και τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Πατούλη.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απείχαν επίσης άλλες πέντε παρατάξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...