545
Ο Γιάννης Σγουρός σε πρόσφατη προεκλογική του ομιλία. Η ήττα του το 2014 είχε σκιές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, με ωφελημένη τη Ρένα Δούρου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σγουρός για τη Δούρου μετά τις αποκαλύψεις Μαρινάκη: «Προσβάλλει την Αριστερά»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 15:53
Ο Γιάννης Σγουρός σε πρόσφατη προεκλογική του ομιλία. Η ήττα του το 2014 είχε σκιές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, με ωφελημένη τη Ρένα Δούρου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σγουρός για τη Δούρου μετά τις αποκαλύψεις Μαρινάκη: «Προσβάλλει την Αριστερά»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 15:53

Οι αποκαλύψεις του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη για τη στήριξη που παρείχε στη Ρένα Δούρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 (εδώ), προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Σγουρός.

Το 2014, ο κ. Σγουρός είχε χάσει την Περιφέρεια Αττικής με 26.000 ψήφους και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της κυρίας Δούρου στον Πειραιά. Τώρα, ο πρώην περιφερειάρχης είναι πολιτικό νόμιμο να αναρωτιέται για τα ανταλλάγματα της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον επιχειρηματία για αυτήν την στήριξη. Και να την κατηγορεί ευθέως ότι την ώρα που «το έπαιζε ιεροκήρυκας της πολιτικής ηθικής, έκανε συμφωνίες με επιχειρηματίες κάτω από το τραπέζι».

Ο ίδιος βέβαια θέτει και ερωτήματα για το πώς χρηματοδοτεί ο Γιώργος Πατούλης, ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. «Εδώ και έξι μήνες ο έτερος υποψήφιος για την Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης έχει επιδοθεί σε μια αστρονομικά πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία, πιο ακριβή και από αυτές των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών», παρατήρησε ο κ. Σγουρός σε ένα πρώτο σχόλιό του μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν για τις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής από τον κ. Μαρινάκη στον Alpha.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σγουρός σχολίασε:

«Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη έχουν διπλή ανάγνωση. Η πρώτη είναι και η αυτονόητη, αποδεικνύει ότι την ίδια ώρα που η κυρία Δούρου το έπαιζε ιεροκήρυκας της πολιτικής ηθικής, έκανε συμφωνίες με επιχειρηματίες κάτω από το τραπέζι. Η κυρία Δούρου δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της αριστερό. Πήρε λάθος δρόμο. Προσβάλλει την έννοια του αριστερού. Απομένει να μάθουμε με ποιο τρόπο στήριξε ο κ. Μαρινάκης την κυρία Δούρου και με ποια ανταλλάγματα.

Η δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων του κ. Μαρινάκη θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους πολίτες της Αττικής, ανεξαρτήτως κομμάτων. Ποια είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας; Τι είναι τελικά οι εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής; Μια δημοπρασία; Που όποιος δίνει τα περισσότερα κερδίζει;

Εδώ και έξι μήνες ο έτερος υποψήφιος για την Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης έχει επιδοθεί σε μια αστρονομικά πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία, πιο ακριβή και από αυτές των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών. Πόθεν έσχε;

Έχει στήσει εκλογικά κέντρα σε όλους τους Δήμους. Προωθεί σποτ σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Βομβαρδίζει τον κόσμο καθημερινά εδώ και μήνες με εκατοντάδες προωθήσεις υψηλότατου κόστους σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο. Βάζει αφίσες σε όλες τις στάσεις των λεωφορείων. Κάνει πολυδάπανες εκδηλώσεις σε όλους τους τομείς της Αττικής με τεράστια λειτουργικά έξοδα. Έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης σε συγκεκριμένα μέσα και ιστοσελίδες που παίζουν μόνο δικές του ειδήσεις. Όχι αδαπάνως προφανώς. Ακολουθείται στις εμφανίσεις του από ομάδες αυλικών, φωτογράφων και κάμερα μεν.

Για να μην πούμε για τις δημοσκοπήσεις, που από τον Νοέμβριο του 2018 έχουν βαλθεί βδομάδα παρά βδομάδα να μας πείσουν, ότι όλα έχουν τελειώσει, στην Περιφέρεια Αττικής. Αφού κατεβαίνει Εκείνος, όλα είναι μάταια. Κι ας έχει αφήσει τόσα σοβαρά προβλήματα άλυτα στον δήμο του, που είναι πνιγμένος στα χρέη και στα δάνεια.

Εμείς λέμε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μασήσουν από τα κόλπα των παλαιάς κοπής επικοινωνιολόγων.

Πρέπει να πουν “φτάνει πια με την προπαγάνδα και το ράδιο αρβύλα”. Να πουν ένα μεγάλο “όχι” στην προσπάθεια χειραγώγησής τους.

Στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής ψηφίζουμε τους άξιους.

Ψηφίζουμε αυτούς που μπορούν να οδηγήσουν το καράβι της Περιφέρειας σε ασφαλές λιμάνι.

Οι πολίτες να απαντήσουν : Στην χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, οι συνειδήσεις και η ψήφος δεν επηρεάζονται, δεν εξαγοράζονται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...