269
Από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» |

Σγουρός: Αλλο ένα έργο που ξεκίνησε επί θητείας μας, ολοκληρώνεται σήμερα

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 16:51
Από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός»
|

Σγουρός: Αλλο ένα έργο που ξεκίνησε επί θητείας μας, ολοκληρώνεται σήμερα

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 16:51

Στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) ΑμεΑ «Νικόδημος Γραικός» του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη», που τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παραβρέθηκε την περασμένη Τετάρτη,  επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», Γιάννης Σγουρός.

Το έργο ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 2012 με την υπογραφή (φωτογραφία κάτω) της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του τότε περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρού, για το έργο: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου – Πατήσια), με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

 «Αλλο ένα έργο δικό μας εγκαινιάζεται σήμερα», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σγουρός, για να επισημάνει:

«Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Εμείς ήμασταν πάντα θετικοί στη συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή γιατί παρείχε και παρέχει ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο και η Παράταξή μας στεκόταν αρωγός στο δύσκολο έργο της σε μια οικονομική συγκυρία που απαιτούσε ομαδική δουλειά και τη βοήθεια όλων. Τότε δεχθήκαμε ανηλεείς επιθέσεις για κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας. Σήμερα όλοι εκείνοι που μας επιτέθηκαν, κυβερνητικοί και νεόκοποι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, έσπευσαν για να χειροκροτήσουν ένα έργο το οποίο λοιδορούσαν. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζει το έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία μέσα από το έργο της, πρέπει να στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με την κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ. Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της», κατέληξε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...