373
Παναγιώτης Σγουρίδης και Πάνος Καμμένος χαμογελούν. Τι έχουν στο μυαλό τους; | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σγουρίδης: Ενα «θερμό επεισόδιο» μπορεί να καθυστερήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 11:51
Παναγιώτης Σγουρίδης και Πάνος Καμμένος χαμογελούν. Τι έχουν στο μυαλό τους;
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σγουρίδης: Ενα «θερμό επεισόδιο» μπορεί να καθυστερήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 11:51

Οσοι ανησυχούν για τους λεονταρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στα ελληνοτουρκικά πρέπει μάλλον να ανησυχούν ακόμα περισσότερο μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος πιθανολόγησε για ένα «θερμό επεισόδιο» το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει τους προγραμματισμούς του Μαξίμου για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή!

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι ένα θερμό επεισόδιο μπορεί καθυστερήσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η οποία ως γνωστόν έχει τεθεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ως καταληκτική ημερομηνία για την παρουσία του στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Αμυνας.

Ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα», όπως «ένα θερμό επεισόδιο».

Αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι το απεύχεται και δεν επενδύει σε κάτι τέτοιο, η δήλωση του ότι «όλα μπορούν να συμβούν» προκαλεί ερωτήματα για το τι σκέφτονται οι Ανεξ. Ελληνες και ποιος ο ρόλος τους εντός της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Σγουρίδης ανέφερε επίσης ότι «το πότε θα εισαχθεί (η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο ίδιος.

Κατά τα άλλα, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης επανέλαβε τη θέση του κόμματος για «αποχώρηση από τους κυβερνητικούς στόχους και την κυβερνητική πλειοψηφία», όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Καμμένου (εδώ), ο κ. Τοσουνίδης είπε στον ΑΝΤ1:

«Επιβεβαιώνω ότι εμείς δεν θα δώσουμε στήριξη στη συμφωνία». Ερωτηθείς, τι θα γίνει με τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία (βλέπε Θανάσης Παπαχριστόπουλος), απάντησε ξεκάθαρα πως «οι μεμονωμένοι που θα διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝΕΛ, θέτουν τον εαυτό τους εκτός κινήματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...