558
Πλημμύρες στη Ναύπακτο | thebest.gr

Σφοδρή κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία – Εκατοντάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 11:01
Πλημμύρες στη Ναύπακτο
|thebest.gr

Σφοδρή κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία – Εκατοντάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2019, 11:01

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο Δρέπανο της Αχαΐας , περισσότερα από 1.000 άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης, λόγω γειτονικού χειμάρρου, που υπερχείλισε.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία Οδό» έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική χρειάστηκαν βοήθεια 59 άτομα.

Εικόνα από την περιοχή όπου εγκλωβίστηκαν 1.000 άτομα στο Δρέπανο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων, είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

Η αστυνομία προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, κοντά στο Ρίο.

Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.

Πλημμύρες στη Ναύπακτο και σε γειτονικές περιοχές

Κανονικά διεξάγεται, από το πρωί της Κυριακής η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιονίας» οδού προς Αντίρριο και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

Κατολισθήσεις σε δρόμο στην περιοχή της Ναυπάκτου – Intime News

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

O περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Αχαΐα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονταν, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Οσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην «Ιονία» οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην Ιόνια οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην Ιόνια» οδό.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Aγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.