197
Ρωσικά πολεμικά σκάφη στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σε παλιότερη φωτογραφία | EPA/EKATERINA SHTUKINA/ GOVERNMENTAL PRESS SERVICE POOL

Σεβαστούπολη: Ουκρανική επίθεση στο λιμάνι με drones και τηλεκατευθυνόμενα σκάφη επιφανείας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 09:55
Ρωσικά πολεμικά σκάφη στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σε παλιότερη φωτογραφία
|EPA/EKATERINA SHTUKINA/ GOVERNMENTAL PRESS SERVICE POOL

Σεβαστούπολη: Ουκρανική επίθεση στο λιμάνι με drones και τηλεκατευθυνόμενα σκάφη επιφανείας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 09:55

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» την Τετάρτη επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας και αεροσκαφών, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης, προσθέτοντας πως τα δρομολόγια των οχηματαγωγών ανεστάλησαν.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας απώθησε επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον της Σεβαστούπολης», δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, που έχει διοριστεί από τη Ρωσία.

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης από τον δορυφόρο – EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

«Συνολικά καταστράφηκαν τρία αντικείμενα», πρόσθεσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένα θύμα και κανένα πολεμικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, όμως από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα σε γειτονικές πολυκατοικίες.

«Επιχείρησαν να διεισδύσουν στον κόλπο μας, οι ναύτες μας τους έριξαν με ελαφρά όπλα. Η αντιαεροπορική άμυνα έδρασε επίσης εναντίον ενός αεροπορικού στόχου», πρόσθεσε.

Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, η Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία το 2014, υπήρξε επανειλημμένα στόχος επιθέσεων μη επανδρωμένων σκαφών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News