323
|

Σεσημασμένος ο Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στην κάτω Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 09:07

Σεσημασμένος ο Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στην κάτω Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2019, 09:07

Σεσημασμένος ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ο Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια απόπειρας αρπαγής 82χρονης στην κάτω Κηφισιά.

Τι ακριβείς συνθήκες της ένοπλης συμπλοκής το απόγευμα της Τετάρτης διερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε πάντως για το θύμα, ο 36χρονος ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε.

Βάσει της περιγραφής του συμβάντος από τον αστυνομικό που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν εκτός υπηρεσίας τη στιγμή της συμπλοκής, επέστρεφε σπίτι του όταν είδε, στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά, δύο άνδρες να προσπαθούν να βάλουν σε αυτοκίνητο την 82χρονη.

Κατά δήλωσή του, ο αστυνομικός γνώριζε την ηλικιωμένη καθώς είναι γειτόνισά του.

Η 82χρονη είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο τη, όταν την πλησίασαν οι επίδοξοι απαγωγείς της και την έβαλαν δια της βίας στο όχημά τους.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να τους σταματήσει και τότε άρχισε καταδίωξη στους δρόμους της κάτω Κηφισιάς, που σταμάτησε στη διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου.

Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του αστυνομικού, από το όχημα των απαγωγέων κατέβηκε ένας άνδρας που πήγε να βγάλει όπλο και τότε εκείνος τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Τραματισμένος από τα πυρά του αστυνομικού, ο άνδρας επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο, ενώ ο/οι συνεργός/οί του παράτησαν την 82χρονη στη μέση του δρόμου.

Ο αστυνομικός συνόδευσε την 82χρονη στο σπίτι της, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Αμεση  Δράση.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις έρευνες όμως, οι επίδοξοι απαγωγείς δεν εντοπίστηκαν.

Ωστόσο περίπου 45 λεπτά αργότερα ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, ο οποίος ήταν βαρύτατα τραυματισμένος..

Λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ρομά έδρασαν στην περίπτωση της 82χρονης με τη γνωστή μέθοδο της παραπλάνησης για συγγενικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα φέρεται να της ζήτησαν -ή να την ανάγκασαν- να τους ακολουθήσει για χρηματικό ζήτημα του εγγονού της και έτσι ξεκίνησε το περιστατικό που κατέληξε στο θάνατο του 36χρονου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...