182
|

Σεσημασμένοι οι δύο αλλοδαποί που έκλεβαν πεζούς και ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 13:58

Σεσημασμένοι οι δύο αλλοδαποί που έκλεβαν πεζούς και ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 13:58

 Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν δύο αλλοδαποί που διέπρατταν κλοπές από πεζούς και σταθμευμένα ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας. Οπως διαπιστώθηκε, αμφότεροι είχαν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου, στην οδό Πατησίων, από αστυνομικούς τη Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), ενώ περιεργάζονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα, έχοντας στην κατοχή τους υαλοθραύστη, ψαλίδι και ηλεκτρονικό παρεμβολέα κλειδώματος οχημάτων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, κλέβοντας ανυποψίαστους πεζούς σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας (Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Εξάρχεια).

Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στον δρόμο είτε εντός καταστημάτων, τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα με τη… δοκιμασμένη μέθοδο της απασχόλησης.

Στο ενεργητικό τους είχαν επίσης σειρά διαρρήξεων ΙΧ απ’ όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά  14 περιπτώσεις εκ των οποίων εννέα κλοπές από πολίτες, τέσσερις από αυτοκίνητα και μία περίπτωση ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...