172
Η πόρτα που εκσφενδονίστηκε και έπεσε πάνω στον 11χρονο Βασίλη | ΥοuΤube

Σέρρες: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:52
Η πόρτα που εκσφενδονίστηκε και έπεσε πάνω στον 11χρονο Βασίλη
|ΥοuΤube

Σέρρες: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 09:52

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο (6 και 10 ετών).

Οπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης – όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές ευθύνες τους, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν και άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News