254
Το θέμα του αρνητή πατέρα ανέδειξε η ΕΡΤ1 | ERT/YouΤube

Σέρρες: Μπορεί να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών οι αρνητές που δεν τα στέλνουν στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 14:21
Το θέμα του αρνητή πατέρα ανέδειξε η ΕΡΤ1
|ERT/YouΤube

Σέρρες: Μπορεί να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών οι αρνητές που δεν τα στέλνουν στο σχολείο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 14:21

Ακόμη και με αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας, που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει έξι παιδιά, εκ των οποίων τα δύο έπρεπε φέτος να περάσουν το κατώφλι του νηπιαγωγείου και δημοτικού και δύο του γυμνασίου, πράγμα που δεν συνέβη, αφού οι γονείς τους αρνούνται να δεχθούν την εφαρμογή των μέτρων (μάσκα – self test) για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ και πέρυσι την άνοιξη δεν προσήλθαν στις σχολικές τάξεις όταν τελείωσε η τηλεκπαίδευση για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, η αφαίρεση της επιμέλειας/γονικής μέριμνας μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημείωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσέθεσαν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...