268
Σκηνή από την ταινία «Παράσιτα» με την οικογένεια που ζει στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της Σεούλ | CJ ENM CORPORATION BARUNSON E&A / EPA HANDOUT

Σεούλ: Η κυβέρνηση ανακαινίζει τα ημιυπόγεια διαμερίσματα μετά το Οσκαρ για τα «Παράσιτα»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:18
Σκηνή από την ταινία «Παράσιτα» με την οικογένεια που ζει στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της Σεούλ
| CJ ENM CORPORATION BARUNSON E&A / EPA HANDOUT

Σεούλ: Η κυβέρνηση ανακαινίζει τα ημιυπόγεια διαμερίσματα μετά το Οσκαρ για τα «Παράσιτα»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:18

Η ταινία «Παράσιτα» όχι μόνο κατάφερε να γίνει η πρώτη μη αγγλόφωνη που κερδίζει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στην ιστορία των βραβείων, αλλά τώρα γίνεται η αιτία να αλλάξει η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Korea Herald», η κυβέρνηση της Σεούλ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά 1.500 νοικοκυριά που ζουν σε ημιυπόγεια διαμερίσματα, όπως και η οικογένεια στην ταινία, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Μαζί με το Κορεατικό Ιδρυμα Ενέργειας, η κυβέρνηση θα προσφέρει έως και 3,2 εκατομμύρια won (2.500 ευρώ) ανά νοικοκυριό για να ενισχύσει τα συστήματα θέρμανσης, να αντικαταστήσει τα πατώματα και να εγκαταστήσει κλιματιστικά, αφυγραντήρες, ανεμιστήρες, παράθυρα και συναγερμούς για πυρκαγιά.

Τα ημιυπόγεια διαμερίσματα είναι μία προσιτή επιλογή για τους κατοίκους της Σεούλ. Περίπου το 78% των κατοίκων αυτών των διαμερισμάτων ανήκουν στο 30% των πολιτών με το κατώτατο όριο εισοδήματος.

Ενα από τα χιλιάδες ημιυπόγεια διαμερίσματα της Σεούλ – Yonhap

Βέβαια, στη Νότια Κορέα υπάρχουν 383.000 ημιυπόγεια διαμερίσματα, εκ των οποίων 59,5% βρίσκονται στη Σεούλ και έτσι, η επιδότηση σε μόλις 1.500 από αυτά δεν θεωρείται επαρκής. Αλλά τουλάχιστον, είναι μία αρχή.

Χαρακτηριστικό δρομάκι της Σεούλ με διαμερίσματα στα υπόγεια των κτιρίων, σαν και αυτό της ταινίας

Οπως εμφανίζονται στα «Παράσιτα» του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν Χο, τα διαμερίσματα αυτά είναι μικρά, υγρά και δύσοσμα, εξαιτίας της έλλειψης ηλιακού φωτός και αερισμού, ειδικά το καλοκαίρι, που η πόλη πλημμυρίζει συχνά.

Σκηνή από την ταινία «Παράσιτα» στο ημιυπόγειο διαμέρισμα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...