213
Ο Μάριο Σεντένο | Reuters

Σεντένο: Θα γίνει επικαιροποίηση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 21:10
Ο Μάριο Σεντένο
|Reuters

Σεντένο: Θα γίνει επικαιροποίηση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 21:10

Ερώτηση για το χρέος του ελληνικού δημοσίου και τους υπολογισμούς βιωσιμότητάς του που έχουν βασιστεί «σε επιτόκια που δεν ισχύουν σε αυτή τη φάση» υπέβαλε ο Γιώργος Κύρτσος στον πρόεδρο του Eurogroup.

Ο Μάριο Σεντένο βρέθηκε ενώπιον των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο μέτωπο της νομισματικής ένωσης.

«Τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων είναι χαμηλότερα από ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ με βάση υπολογισμούς ήταν διπλάσια ή τριπλάσια από βαθμό ανάπτυξης. Θα αλλάξουν οι υπολογισμοί; Είναι σημαντικό αυτό γιατί έχει σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα, τη δημοσιονομική προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Πράγματι, το επιτόκιο που καταβάλει η Ελλάδα πολύ χαμηλότερο αυτή τη στιγμή», παραδέχθηκε ο πρόεδρος Σεντένο.

«Ήταν μεγάλες οι εξελίξεις στην αγορά για την Ελλάδα και αυτό το θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό. Είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων και όλοι το εκτιμούμε πολύ. Βασίζεται στις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών κατά μία έννοια και είναι σημαντικό να τις επαινούμε και να τις διατηρούμε», τόνισε.

«Δε θα έλεγα ότι είναι λάθος εκτιμήσεις, αφού αυτές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που εκτιμούν οι αγορές τις μελλοντικές εξελίξεις. Ωστόσο, αναμένεται επικαιροποίηση και έχουν επιληφθεί οι θεσμοί. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει αυτό προσεχώς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα θετικά νέα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...