251
Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από ανεφοδιασμό Canadair στον κόλπο του Σεν Τροπέ ανάμεσα σε λουόμενους, τζετ σκι και σκάφη | REUTERS/Eric Gaillard

Σεν Τροπέ: Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει 63.000 στρέμματα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 12:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2021, 12:00
Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από ανεφοδιασμό Canadair στον κόλπο του Σεν Τροπέ ανάμεσα σε λουόμενους, τζετ σκι και σκάφη
|REUTERS/Eric Gaillard

Σεν Τροπέ: Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει 63.000 στρέμματα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 12:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2021, 12:00

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία, στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν Τροπέ, στην Κυανή Ακτή.

Είναι οι πρώτοι που πεθαίνουν στη μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Γαλλία, για την κατάσβεση της οποίας εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθειες 1.200 πυροσβεστες.

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 63.000 στρέμματα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος της περιφέρειας Βαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Αλλοι περίπου 20 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού από την πυρκαγιά.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη την Τρίτη, στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνονται από τους διοικητές της Πυροσβεστικής

Οι περιφερειακές αρχές επιβεβαίωσαν την εκκένωση πολλών κοινοτήτων και χιλιάδων ανθρώπων στην ενδοχώρα του Σεν Τροπέ, καθώς και πολλών κάμπινγκ και ζήτησαν περιορισμό της κυκλοφορίας γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην παρεμποδίζεται το έργο των πυροσβεστών. Η περιφέρεια του Βαρ, είναι από τις δημοφιλέστερες περιοχές της Γαλλίας για τους τουρίστες, ειδικά τον Αύγουστο.

Πυροσβεστικά οχήματα κοντά στις φλόγες
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στην περιοχή του Βαρ – Securite Civile/Handout via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...