408
Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, αφού η ομοιότητα του πρόσφυγα, που έβγαλε φωτογραφία με την Ανγκελα Μέρκελ, με τον καμικάζι αυτοκτονίας των Βρυξελλών είναι μεγάλη | noch.info

Η «selfie» της Μέρκελ με τον «τρομοκράτη»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 11:37
Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, αφού η ομοιότητα του πρόσφυγα, που έβγαλε φωτογραφία με την Ανγκελα Μέρκελ, με τον καμικάζι αυτοκτονίας των Βρυξελλών είναι μεγάλη
|noch.info

Η «selfie» της Μέρκελ με τον «τρομοκράτη»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2016, 11:37

Από το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαρτίου μια selfie με την Ανγκελα Μέρκελ έχει δημιουργήσει σύγχυση στα social media.

Η καγκελάριος της Γερμανίας εικονίζεται δίπλα σε έναν πρόσφυγα, του οποίου η ομοιότητα με τον καμικάζι αυτοκτονίας των Βρυξελλών είναι μεγάλη.

Τη φωτογραφία διοχέτευσε στο Διαδίκτυο η οργάνωση Anonymous της Γερμανίας. «Εβγαλε η Μέρκελ selfie με τον καμικάζι των Βρυξελλών;» – αυτό ήταν περίπου το σχόλιο όλων των αναδημοσιεύσεων.

anas6
Η αλήθεια για την ταυτότητα του εικονιζόμενου ήρθε μετά από λίγες ώρες και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η περίφημη φωτογραφία είχε τραβηχτεί τον Σεπτέμβριο του 2015. Δίπλα στη Μέρκελ δεν βρίσκεται φυσικά ο Ναζίμ Λαχράουι, αλλά ο 19χρονος Σύρος Ανας Μονταμάνι.

laxraoui1
Η φωτογραφία του τρομοκράτη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές

Ο Ανας, όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η Deutsche Welle, έφυγε από τη Δαμασκό και έφτασε, μέσω της Ελλάδας, στη Γερμανία το 2015. Οταν είδε τη φωτογραφία, ενοχλήθηκε έντονα από το συσχετισμό του με τον τρομοκράτη. «Αν δεν ήταν τόσο ενοχλητικό, θα ήταν για γέλια», δήλωσε στη DW.

Η ιστορία του Ανας (και της φωτογραφίας του με τη Μέρκελ) έχει ως εξής:

Για να φύγει από τη Δαμασκό, μπήκε σε μια βάρκα μαζί με πολλούς ακόμα πρόσφυγες. Τόσοι, που κινδύνεψαν να πνιγούν. Από την Ελλάδα έφτασε στα Σκόπια με τα πόδια, από εκεί στην Ουγγαρία και στη συνέχεια στην Αυστρία. Το Σεπτέμβρη του 2015 έφτασε τελικά στο Μόναχο και από εκεί στο Βερολίνο.

anas3

Οταν βρέθηκε στο Βερολίνο, έμεινε σε κέντρο προσφύγων. Μόλις έμαθε ότι το χώρο θα επισκεπτόταν η γερμανίδα καγκελάριος, και καθότι εξοικειωμένος με τα social media, έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί της, βλέποντας αυτή τη φωτογραφία ως κίνητρο για το νέο ξεκίνημα της ζωής του. Θέλησε να την προσεγγίσει και να της μιλήσει για τα προβλήματα που βίωνε τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι πρόσφυγες.

anas4
Οπως γράφει η DW, η φωτογραφία αυτή του άλλαξε πράγματι τη ζωή. Η προσοχή που έλαβε μετά τη δημοσίευσή της και η δημοσιοποίηση της ιστορίας του, τον οδήγησαν επαφές με μια ανάδοχη οικογένεια. Λίγο καιρό μετά του έδωσαν στέγη και ζουν μαζί τους τελευταίους δύο μήνες.

anas5
Μαθαίνει γερμανικά, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, συμμετέχει σε δράσεις και θέλει να σπουδάσει, αλλά πρώτο του μέλημα είναι να φέρει την οικογένειά του στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...