456
Ο πρίγκιπας Φίλιππος σε επίσημη εμφάνιση | EPA/ALEX COPPEL / POOL

Σε τρία μέλη του προσωπικού του άφησε χρήματα ο Φίλιππος

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 13:49
Ο πρίγκιπας Φίλιππος σε επίσημη εμφάνιση
|EPA/ALEX COPPEL / POOL

Σε τρία μέλη του προσωπικού του άφησε χρήματα ο Φίλιππος

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 13:49

Τους τρεις άντρες που ήταν δίπλα του τα τελευταία 10 χρόνια αντάμειψε πλουσιοπάροχα ο πρίγκιπας Φίλιππος, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun.

Ο σύζυγος της Ελισάβετ Β’, που πέθανε στις 9 Απριλίου, ευχαρίστησε  τους «τρεις βασικούς άντρες του προσωπικού του, αφήνοντάς τους ένα σεβαστό μερίδιο από τα 30 εκατομμύρια λίρες της διαθήκης του», δήλωσε πηγή του Μπάκιγχαμ στην εφημερίδα.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε σε ηλικία 99 ετών, λίγες εβδομάδες πριν από τα 100ά γενέθλιά του.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του είναι στα χέρια της βασίλισσας. Πηγή κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο δούκας έχει ανταμείψει επίσης τους στενότερους βοηθούς του.

«Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, ο πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε γενναιόδωρος στους τρεις άντρες που τον φρόντιζαν».

Οι τρεις άντρες είναι ο Αρτσι Μίλερ-Μπέικγουελ, γραμματέας του Φιλίππου και ταξίαρχος από το 2010, o Γουίλιαμ Χέντερσον και ο Στίβεν Νιντοζάντιλο. Και οι τρεις ήταν πολύ κοντά στον δούκα στα τελευταία του χρόνια με τον Μίλερ-Μπέικγουελ να τον εκπροσωπεί σε επίσημες εκδηλώσεις όταν δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Ο Χέντερσον και ο Νιντοζάντιλο έμεναν μαζί με τον Φίλιππο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κατοικία Γουντ Φαρμ στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ του Νόρφολκ. Ο Χέντερσον ήταν μαζί του τις δύο τελευταίες μέρες του στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Οι τρεις άντρες του προσωπικού του Φιλίππου ήταν πίσω από το τζιπ με το φέρετρό του, στην κηδεία του, μετά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας – EPA/Dave Jenkins/HANDOUT

Οσο για τους συγγενείς του, η ίδια πηγή δήλωσε ότι «ο Φίλιππος δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τιμωρούσε τον εγγονό του Χάρι. Ηταν ένας πολύ δίκαιος, ανοικτός και αγαπητός άντρας. Ποτέ δεν υπήρχε μνησικακία. Ο Φίλιππος είχε αρκετό χρόνο για να τακτοποιήσει όλα τα νομικά ζητήματα ώστε να μην υπάρχει φόρος κληρονομιάς. Τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Αννα, ο πρίγκιπας Εντουαρντ και ο πρίγκιπας Αντριου -μπορούν να «πάρουν ό, τι θέλουν» από τη συλλογή των 13.000 βιβλίων στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Τα περισσότερα βιβλία είχαν μεταφερθεί στο Γουντ Φαρμ, όπου ο Φίλιππος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του από τότε που αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, αλλά τώρα όλα έχουν επιστραφεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ακόμα πρόσθεσε ότι «κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο, ο Φίλιππος πέρασε αρκετό χρόνο υπογράφοντας φωτογραφίες του, οι οποίες πιστεύεται ότι προορίζονταν ως δώρα σε όσους τον φρόντιζαν».

Εκπρόσωπος του Mπάκιγχαμ είπε στη Sun: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και οι ρυθμίσεις του είναι ιδιωτικές».

Προσωπικά του αντικείμενα είναι πιθανό να μεταβιβαστούν στα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων της άμαξας του πρίγκιπα, η οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και στην κηδεία του με τα δύο πόνυ που τα χάρισε στην εγγονή του, Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ.

Λέγεται ότι έχει επίσης αφήσει πολύτιμα αναμνηστικά στον Κάρολο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...