298
Ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε νέα μέτρα | REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Σε τεστ κορονοϊού θα υποβάλλει η Ιταλία όσους μπαίνουν στη χώρα από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 12:27
Ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε νέα μέτρα
|REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Σε τεστ κορονοϊού θα υποβάλλει η Ιταλία όσους μπαίνουν στη χώρα από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 12:27

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα, αλλά και την Ελλάδα.

Το ανακοίνωσε, μέσω διαδικτύου, ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας», υπογράμμισε ο Σπεράντσα.

Τα «γρήγορα τεστ» (η απάντηση, όπως γράφει ο Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 481 νέα κρούσματα κορονοϊού και δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, η Γερμανία διεύρυνε την ταξιδιωτική οδηγία της για την Ισπανία, χαρακτηρίζοντας «ζώνες κινδύνου» τη Μαδρίτη και τη Χώρα των Βάσκων, λόγω της «νέας αύξησης» των κρουσμάτων Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στα τέλη Ιουλίου το Βερολίνο είχε χαρακτηρίσει ζώνες κινδύνου την Αραγονία, την Καταλονία και τη Ναβάρα.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα πρέπει στο εξής είτε να μπαίνουν σε καραντίνα στη Γερμανία, εκτός αν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό. Ολοι όσοι επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου, δηλαδή εκείνες όπου καταγράφονται περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα επτά ημερών, είναι υποχρεωμένοι πλέον να υποβάλλονται σε τεστ στα σύνορα. Τα τεστ είναι δωρεάν και μπορούν να τα κάνουν, αν το επιθυμούν, και οι ταξιδιώτες από άλλες, πιο ασφαλείς χώρες.

Στα τέλη Ιουλίου, και η Βρετανία είχε επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...