211
To Facebook θα συνεχίσει να δημοσιεύει το περιεχόμενο των αυστραλιανών ΜΜΕ | AAP Image/Lukas Coch/via REUTERS

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Αυστραλία και το Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 11:22
To Facebook θα συνεχίσει να δημοσιεύει το περιεχόμενο των αυστραλιανών ΜΜΕ
|AAP Image/Lukas Coch/via REUTERS

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Αυστραλία και το Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 11:22

Με ισοπαλία έληξε η μονομαχία Αυστραλίας – Facebook, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο αυστραλιανών ΜΜΕ στην πλατφόρμα του.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχθηκε να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου που έχει στόχο την καταβολή αντιτίμου στα μέσα ενημέρωσης για τη χρήση του περιεχομένου τους, από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Google και τo Facebook.

Ο αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ και ο γενικός διευθυντής του Facebook Australia Γουίλ Ιστον δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό σε ένα από τα κομβικά σημεία του σχεδίου νόμου στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι αμερικανικές εταιρείες.

«Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, μπορούμε εφεξής να εργαστούμε για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας σε μια δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και να αποκαταστήσουμε τις προσεχείς ημέρες για τους Αυστραλούς τις πληροφορίες στο Facebook», δήλωσε ο Ιστον.

Την περασμένη εβδομάδα το Facebook απέκλεισε τη δημοσίευση ειδησεογραφικών κειμένων από ΜΜΕ της Αυστραλίας, καθώς και τις σελίδες τους στην πλατφόρμα του.

«Κατά λάθος» το Facebook είχε αποκλείσει παράλληλα και σελίδες δημόσιων υπηρεσιών αρωγής, τις οποίες αποκατέστησε αργότερα.

Η κίνηση της εταιρείας του Μαρκ Ζάκεμπεργκ είχε προκαλέσει αγανάκτηση σε πολλές χώρες.

Ο συμβιβασμός αυτός σημαίνει ότι εφόσον Facebook και Google συνάπτουν συμφωνίες με τα ΜΜΕ για χρήση του περιεχομένου τους, δεν θα υφίστανται κυρώσεις από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...