220
Η χήρα και τα παιδιά του εκλιπόντα στην ιδιωτική τελετή της κηδείας | REUTERS/Stephane Mahe

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο «αντίο» στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 14:42
Η χήρα και τα παιδιά του εκλιπόντα στην ιδιωτική τελετή της κηδείας
|REUTERS/Stephane Mahe

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο «αντίο» στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2020, 14:42

Η οικογένεια του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν αποχαιρέτησε σήμερα Σάββατο τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, σε μια ιδιωτική κηδεία, στο χωριό Οτόν, στην κεντρική Γαλλία, όπου ζούσε.

Λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό που ισχύουν στη Γαλλία, μόλις 40 άνθρωποι, μόνο η οικογένεια και ο στενός κύκλος, παρέστησαν στην κηδεία.

Το φέρετρο του Ζισκάρ ντ’ Εστέν ήταν καλυμμένο με τις σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταφέρθηκε στην εκκλησία από τέσσερις συνοδούς.

Η αυτοκινητοπομπή, συνοδεία δύο περιπολικών, έφθασε στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 στην Ελλάδα) στη μικρή πλατεία, μεταξύ του δημαρχείου και του ναού του χωριού. Μπροστά από την εκκλησία, είχαν τοποθετηθεί στεφάνια από λουλούδια.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν απεβίωσε την Τετάρτη, έχοντας προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, σε ηλικία 94 ετών. Ο τάφος του είναι κοντά σε αυτόν της κόρης του, που πέθανε το 2018, σε έναν ιδιωτικό χώρο δίπλα από το κοιμητήριο του χωριού.

Σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την Πέμπτη, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κήρυξε ημέρα εθνικούς πένθους την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο πρώην πρόεδρος και η οικογένειά του δεν επιθυμούσαν «για λόγους σεμνότητας» μια πανεθνική τελετή, όπως εκείνη που οργανώθηκε για τον Ζακ Σιράκ το 2019.

«Στις 2 Φεβρουαρίου, στην επέτειο της γέννησής του, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...