486
| Facebook

Σε στενό κύκλο ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Τάκη Σπυριδάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:36

Σε στενό κύκλο ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Τάκη Σπυριδάκη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:36

Σε στενό κύκλο, κατά παράκληση τη οικογένειάς του, τελέστηκε το πρωί στην Πλάκα, στον Αγιο Δημήτριο στην πλατεία Λυσικράτους, η εξόδιος ακολουθία για τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 61 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Μέσα από μια λιτή ανακοίνωση στο Facebook, οι δύο του κόρες ζήτησαν από τα Μέσα να σεβαστούν το πένθος και να τους επιτρέψουν να γίνει η κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλλυπητήρια. Δυστυχώς τα μέσα προχώρησαν και σε δημοσίευση των πληροφοριών για τον τόπο της κηδείας του πατέρα μας παραβιάζοντας την επιθυμία μας να παραμείνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, την θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε», έγραψαν – έκκληση που επανέλαβαν προς τους εκπροσώπους του Τύπου και το πρωί της Δευτέρας.

Παρόντες στο τελευταίο αντίο, πολλοί επώνυμοι φίλοι του Τάκη Σπυριδάκη, ανάμεσά τους ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Ηλίας Βαλάσσης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Πετρος Φιλιππίδης, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχει μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του, τον Δεκέμβρη του 2017.

 «Εμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος. Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

»Του είπα ότι είμαι μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να μην μιλάμε περιφραστικά, να μην μιλάμε με μισόλογα και να μου πει ότι είναι για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω και να πάρω τις αποφάσεις μου. Πήρα τη γυναίκα μου και πήγαμε σε ένα μπαράκι, χτύπησα τέσσερα ουίσκι απανωτά, κάπνισα κι ένα πακέτο τσιγάρα και είπα από μέσα μου μερικά πράγματα, δεν τα εξομολογήθηκα σε κανέναν. Όταν πήγα σπίτι, ζήτησα απλώς να δω τα παιδιά μου, να κάνουμε μια κουβέντα για να μην τους έρθει απότομα», είχε πει καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

«52 μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τα είδα όλα. Εκείνο που με έκανε πολλές φορές να δακρύσω ήταν οι συνάδελφοι που ήταν δίπλα μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν συνέχεια εκεί, καθόταν σε μια καρέκλα ο άνθρωπος και ξενυχτούσε, που μέχρι τότε είχαμε πει μόνο ένα γεια. Ήταν συγκινητικό, που μάλλον σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια κάτι καλό έχω κάνει σε αυτό τον χώρο», έλεγε γαι τη συμπαράσταση των φίλων του. Και το πρωί της Δευτέρας στην Πλάκα, ήταν και πάλι όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο στον Τάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...