243
Δεν απειλούνται μοναστήρια και λοιπές εγκαταστάσεις στην περιοχή | halkidikinews.gr

Σε πλήρη εξέλιξη φωτιά στο Αγιο Ορος, δύο τα πύρινα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 15:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2022 19:00
Δεν απειλούνται μοναστήρια και λοιπές εγκαταστάσεις στην περιοχή
|halkidikinews.gr

Σε πλήρη εξέλιξη φωτιά στο Αγιο Ορος, δύο τα πύρινα μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 15:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2022 19:00

Σε δύο πύρινα μέτωπα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε δύσβατη δασική περιοχή του Αγίου Ορους, κοντά στο Ακρωτήριο Αράπης, χωρίς να απειλούνται μοναστήρια και λοιπές εγκαταστάσεις.

Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός υποδιοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, καθώς τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος, ωστόσο, ότι η πυρκαγιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, καθώς, όπως είπε, στην κατάσβεση συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και εναέρων μέσων, ενώ στην περιοχή δεν πνέουν πλέον ισχυροί άνεμοι.

Στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 110 πυροσβέστες με 35 υδροφόρες, ενώ από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δύο μέτωπα στο λεκανοπέδιο

Σημειώνεται πως πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στην Αττική, οριοθετήθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τον οικισμό των Ποντίων στην οδό Τραπεζούντος δεν εμπνέει ανησυχία. Στο σημείο επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα και 1 ελικόπτερο ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες – ένας εξ αυτών φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά.

Επιπλέον, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο επί της οδού Σχίνων στο δήμο Αχαρνών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 14:30 το μεσημέρι σε εργοστάσιο με οικοδομικά υλικά και χρώματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτογραφία – βίντεο: halkidikinews.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...