302
Ο Νίκι Λάουντα σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Μάρτιο | REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo

Ωρες αγωνίας για τον Νίκι Λάουντα – υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 10:55
Ο Νίκι Λάουντα σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Μάρτιο
|REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo

Ωρες αγωνίας για τον Νίκι Λάουντα – υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2018, 10:55

Είναι ένα από τα παιχνίδια της μοίρας, αλλά και οι συνέπειες από ένα παλιό ατύχημα που έβαλαν τον Νίκι Λάουντα σε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Ο 69χρονος πρώην πρωταθλητής  της Φόρμουλα 1, μετά από μια αδιαθεσία που αισθάνθηκε ενώ ήταν με την οικογένειά του σε διακοπές στην Ίμπιζα, χρειάστηκε νοσηλεία. Στις 20 Ιουλίου μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιέννη όπου αμέσως εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στην πορεία η κατάσταση του θεωρήθηκε πολύ σοβαρή και τελικά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

«Ο Νίκι Λάουντα αναρρώνει μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση την οποία πραγματοποίησε ο Βάλτερ Κλεπέτκο, επικεφαλής του κλινικού τμήματος της θωρακικής χειρουργικής, και ο Κόραντ Χετσενέκερ. Η οικογένεια ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί τις ιδιωτικές της στιγμές και δεν θα κάνει άλλες δηλώσεις» αναφέρει τελικά η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου της Βιέννης που εκδόθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης.

Η κατάστασή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα του τρομακτικού ατυχήματος που είχε το 1976.

Την 1η Αυγούστου εκείνης της χρονιάς, κατά τη διάρκεια του γραν πρι της Φόρμουλα 1 στον πίστα του Νίρμπουγκρινγκ στη Γερμανία ο Νίκι Λάουντα είχε τραυματιστεί βαρύτατα μετά από σύγκρουση. Το μονοθέσιο έπιασε αμέσως φωτιά και χρειάστηκε βοήθεια για τον απεγκλωβισμό του.

Εκτός από τα εγκαύματα στο πρόσωπο, που του άφησαν μόνιμα σημάδια, σοβαρά ήταν τα προβλήματα στους πνεύμονες με εσωτερικά εγκαύματα από τα καυτά αέρια που εισέπνευσε. Από τότε η λειτουργία των πνευμόνων του δεν ήταν στο 100%.

Ωστόσο παρά το ότι είχε φτάσει στο κατώφλι του θανάτου και είχε έλθει ιερέας για την τελευταία μετάληψη, ο Λάουντα ανάρρωσε και έξι εβδομάδες μετά το ατύχημα ήταν ξανά πίσω από το τιμόνι της Ferrari!

Δημοσιεύματα στην Αυστρία συνδέουν μάλιστα την επέμβαση με το ατύχημα πριν από 42 χρόνια.

Η απουσία του από τους δύο τελευταίους αγώνες είχε γίνει αισθητή, όμως δεν υπήρχε πληροφόρηση για τους λόγους που δεν βρισκόταν στα πιτς της Mercedes.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...