222
|

Σε κρίσιμη κατάσταση, με πολυοργανική ανεπάρκεια ο αρνητής μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 18:44

Σε κρίσιμη κατάσταση, με πολυοργανική ανεπάρκεια ο αρνητής μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 18:44

Ιδιαίτερα κρίσιμη περιγραφόταν την Τρίτη η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ-Covid του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου μεταφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη, παρά την άρνηση του ίδιου και της οικογένειάς του να διασωληνωθεί.

Ο μητροπολίτης έχει εμφανίσει βαριά πολυοργανική ανεπάρκεια, μία κατάσταση κατά την οποία τα ζωτικά όργανα του οργανισμού, όπως οι νεφροί και το ήπαρ, υπολειτουργούν, καθώς δεν λαμβάνουν το απαραίτητο οξυγόνο από το αίμα.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς δεν είχε εμβολιαστεί και όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας διακρίθηκε ως αρνητής της Covid-19. Σύμφωνα εξάλλου με την «Καθημερινή», το Πάσχα δεν τήρησε την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη λήψη μέτρων στις εκκλησίες, με αποτέλεσμα να κληθεί μαζί με τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, ενώ παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής, απειθαρχία, θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας. Γενικότερα, ήταν αντίθετος με τη λήψη μέτρων στους ναούς, προκρίνοντας την άποψη ότι οι πιστοί είναι προστατευμένοι εκεί.

Ο ιεράρχης είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, αλλά δεν ήθελε να νοσηλευτεί.

Οταν τελικά δέχθηκε, έγινε εισαγωγή στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου όμως κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί τα χαράματα της 2ας Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...